Sin i otac zagrljeni otišli u smrt

Izvor: Blic, 16.Sep.2014, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin i otac zagrljeni otišli u smrt

Tata je sa bratom Milutinom izašao sa proslave. Ubrzo, rekli su mi da ih je udario automobil. Videla sam ih kako leže na putu.

Plačnih očiju, Jelisaveta Ćirović priča o tragediju u kojoj je ostala bez oca Obrada (46) i brata Milutina (5). Tinejdžerka, kraj koje je majka Marina i sestra Marija, drži fotografiju oca i brata i plačnim glasom priča:

- Milutinu je prebacio ruku preko ramena kada ih je udario automobil.

Otac i sin poginuli su u nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uveče, kada ih je pored puta Kraljevo-Kragujevac automobilom usmrtio vozač J. L. (29) iz Trstenika. Očevici, koji su s njima bili na proslavi punoletstva, kažu za „Blic“ da je otac stajao pored puta ispred sale.

Meštani Godačice plaču za svojim Radetom, kako su Obrada zvali u selu, ali tuga je daleko veća zbog smrti njegovog petogodišnjeg sina Mileta.

Žarko Jevtović, komšija iz sela Godačica, navodi za „Blic“ da je samo u jednom trenutku u salu utrčao dečak i uzviknuo: „Ljudi, neko nam ubi Radeta!“

- Istrčao sam prvi, i na putu prvo ugledao Radetovo telo. Bilo je na oko 30 metara od mesta udara. Opipao sam mu puls, nije ga bilo. Okrenuo se i zaprepastio. Video sam kako mali Mile leži pet metara dalje. I njemu sam opipao puls, ni on nije davao znake života. Zavrnuo sam dečakovu majicu i stavio uvo na srce. Nije kucalo. Čučnuo sam, uhvatio se za glavu i upitao: Bože, šta se ovo dogodi? - priča komšija.

Jevtović kaže da je brzo stigla i Hitna pomoć i da su ih odvezli u bolnicu. On se tada okrenuo i prišao vozaču koji je sedeo u automobilu. Oko njega je bila nekolicina ljudi koja je htela da ga izvuče i obračuna se s njim.

- Prišao sam šoferu i upitao ga da li je Rade nosio ili vodio sina Mileta. Rekao mi je da ga je vodio - objašnjava komšija i dodaje da je „audi“ bio ulubljen na prednjem delu i da je šofešajbna upala unutra i da je bila polomljena po sredini kao da je Rade udario glavom u nju.

Od Obrada, najboljeg domaćina u selu, i malenog Milutina, dečaka koji se rado sa svima družio, ostali su te večeri samo dečje patike i jedna cipela na putu.

- On je toliko bio dobar, da bi deci kada izađu na veliki odmor i uđu kod njega u prodavnicu, koju je držao, davao i onima koji nemaju novac - navodi komšija.

Na delu puta Kraljevo-Kragujevac kroz selo Vitanovac, gde je došlo do nesreće, ograničenje brzine je 80 kilometra na čas, ali se vozi mnogo brže. Mnogi vozači ne poštuju ovo ograničenje jer je put prav.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.