Sidnej:   Razbijena narko banda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2014, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sidnej: Razbijena narko banda

Australijska policija zadala je težak udarac narko bandama u toj zemlji uhapsivši šest osoba pod optužbom da su švercovali narkotike u vrednosti od 1,5 milijardi australijskih dolara.

Australijska federalna policija saopštila je, kako prenosi AFP, da su optuženi umešani u pokušaj ilegalnog uvoza oko tri tone MDMA i kristal metamfetamina, poznatog kao “Ajs”.

Droga je pronađena od strane carinika, a bila je skrivena u kontejneru koji je pristigao brodom iz Nemačke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
“Ova zaplena je druga najveća u istoriji Australije, što dokazuje da izvršne vlasti rade snažnije nego ikada u sprečavanju da droga dospe do društva”, rekao je komesar Andru Kolvin.

Policija je, nakon što je otkrila drogu u kontejneru dozvolila da se isporuči na jednu adresu u Sidneju, gde je uhapsila šestoro Australijanaca.

Direktor carinske službe Roman Kvadvlieg istakao je da je uvoz tih supstanci bio organizovan od strane ozbiljnih i organizovanih kriminalnih grupa.

Uhapšenima, prema australijskom zakonu, preti doživotna zatvorska kazna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.