Sibir: Devetoro dece stradalo u teškom udesu

Izvor: B92, 04.Dec.2016, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sibir: Devetoro dece stradalo u teškom udesu

Moskva -- Najmanje 11 osoba, među kojima devetoro dece, poginulo je u teškoj saobraćajnoj nesreći u istočnom Sibiru.

Do sudara kamiona, dva putnička automobila i autobusa sa 32 putnika, došlo je na auto-putu između Hanti-Mansijska i Tjumenja, javlja AFP.

"Jedanaest osoba, uključujući devetoro dece, poginulo je na licu mesta, a 21 lice je preneto u bolnicu" u Hanti-Mansijsku, izjavili su predstavnici policije.

AP je javio da su u autobusu bili članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dečjeg akrobatskog tima, koji su se vraćali kući sa takmičenja u Hanti-Mansijsku.

Kako je saopštila policija, veruje se da je do nesreće došlo kada je vozač autobusa izgubio kontrolu nad svojim vozilom i prešao u suprotnu traku.

Kao uzrok nesreće, ne isključuje se, međutim, ni slaba vidljivost i "teški" vremenski uslovi, pošto se u tom delu Sibira temperature trenutno spuštaju do minus 17 C.

Prošle godine je u saobraćajnim nesrećama u Rusiji poginulo više od 23.000 ljudi.

Rusija ima jednu od najvećih stopa smrtnosti u saobraćajnim nesrećama, pre svega zbog upotrebe alkohola, slabih puteva i zato što vozači ne poštuju propise, navodi AFP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Devetoro dece poginulo u udesu u Sibiru

Izvor: Radio 021, 04.Dec.2016

Najmanje 11 osoba, među kojima devetoro dece, poginulo je u teškoj saobraćajnoj nesreći u istočnom Sibiru...Do sudara kamiona, dva putnička automobila i autobusa sa 32 putnika, došlo je na auto-putu između Hanti-Mansijska i Tjumenja..."Jedanest osoba, uključujući devetoro dece, poginulo je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.