Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2016, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si Đinping: Otvorili smo novu istorijsku stranicu odnosa dve zemlje

Predsednik Kine Si Đinping uputio je pismo srpskom premijeru Aleksandru Vučiću u kome mu je zahvalio na oganizaciji i prijemu tokom nedavne posete kineske delegacije Srbiji.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Si je u pismu ocenio da su predstavnici dve države tokom brojnih susreta "iscrpno razmenili mišljenja, otvoreno i iskreno razgovarali, postigli širok konsenzus o podizanju sveobuhvatnosti i strategije kinesko-srpskih odnosa, i otvorili novu istorijsku stranicu razvoja odnosa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << de zemlje".

"Tokom moje nedavne državne posete Srbiji Vi ste me, gospodine predsedniče Vlade, sa Vašom cenjenom Vladom, srdačno primili i detaljno isplanirali moju posetu, što je na mene ostavilo nezaboravan utisak i lepo sećanje. Koristeći ovu priliku, dozvolite mi da Vam izrazim najiskreniju zahvalnost", navodi se u pismu.

Predsednik Kine je dodao da ga je "duboko dirnulo iskreno prijateljstvo" koje su srpski narod i premijer Vučić pokazali prema kineskom narodu kao i da "još uživa u duhu gostoprimstva i prijateljstva" koje su Vlada Srbije i srpski narod pružili delegaciji Kine.

"Gospodine predsedniče Vlade, upoznali smo se tokom Vaše zvanične posete Kini prošle godine, a susret sa Vama ostavio je dubok utisak na mene. Ovog puta, Vi ste me lično pratili tokom mnogobrojnih aktivnosti sa svim članovima Vlade i zajedno smo bili svedoci plodnih rezultata razmene i saradnje u svim oblastima između Kine i Srbije. Visoko cenim što čvrstom odlučnošću i pozitivnim stavom podstičete suštinsku saradnju sa Kinom", naveo je Si Đinping.

On je ocenio da je "uspešna poseta još jednom dokazala iskreno i veliko prijateljstvo dveju zemalja i dvaju naroda Kine i Srbije" kao i da pokazuje "dobre trendove i neograničene potencijale razvoja odnosa naših dveju zemalja".

"Želim da sa Vama i svim srpskim liderima i dalje ulažem napore kako bismo povećali uzajamno strateško poverenje, produbili konkretnu saradnju u svim oblastima, ojačali komunikaciju i koordinaciju u međunarodnim poslovima za dobrobit naših dvaju naroda i očuvali svetski mir i razvoj", naveo je Si Đinping.

Predsednik Kine poželeo je u pismu "prosperite velikoj Srbiji" a premijeru Vučiću "dobro zdravlje i sve što poželi".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Si Djinping Vučiću: Otvorili smo novu istorijsku stranicu odnosa dve zemlje

Izvor: Beta, 29.Jun.2016

Predsednik Kine Si Djinping uputio je pismo srpskom premijeru Aleksandru Vučiću u kome mu je zahvalio na organizaciji i prijemu tokom nedavne posete kineske delegacije Srbiji.Kako je saopštila Vlada Srbije, Si je u pismu ocenio da su predstavnici dve države tokom brojnih susreta "iscrpno razmenili...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.