Šest mjeseci zatvora zbog bacanja bombe u tuđe dvorište

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2015, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest mjeseci zatvora zbog bacanja bombe u tuđe dvorište

BRČKO - Esad Hadžić /23/ iz Brčkog, optužen da je bacio bombu u dvorište jedne kuće u brčanskom naselju Meraje, sklopio je sa Tužilaštvom Brčko distrikta sporazum o priznanju krivice na osnovu kojeg je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od šest mjeseci.

Sekretar Tužilaštva Samir Beganović rekao je novinarima da je Hadžića optužnica teretila za aktiviranje bombe u julu prošle godine ispred ulaza u kuću oštećenog za vrijeme dok su se u kući nalazili svi članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << porodice, čime je ugrožena bezbjednost vlasnika A.H. i njegovih ukućana.

Tužilaštvo je Hadžića početkom godine optužilo za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

On je podsjetio da je nedavno pravosnažno okončan i postupak za izazivanje opšte opasnosti paljenjem automobila brčanskog advokata Osmana Mulahalilovića, koje se desilo iste noći ispred njegove kuće.

"Za ovo krivično djelo osuđena je Marijana Semizović /20/ iz Brčkog koja je nakon sporazumog priznanja krivice prihvatila kaznu zatvora od pet mjeseci", naveo je Beganović.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.