Šešelj: Kao predsednik bih pozvao Rusiju da uspostavi vojne baze u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2017, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Kao predsednik bih pozvao Rusiju da uspostavi vojne baze u Srbiji

Lider radikala je kazao da bi sa funkcije predsednika države pokušao da ubedi vladu da Srbija treba da pristupi Organizaciji Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB)

 Kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) za predsednika Srbije Vojislav Šešelj izjavio je danas da bi kao predsednik države pozvao Rusiju da uspostavi vojne baze u Srbiji.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), lider radikala je kazao da bi sa funkcije predsednika države pokušao da ubedi vladu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da Srbija treba da pristupi Organizaciji Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) čije su članice, pored Rusije, i Belorusija, Kazahstan, Tadžikistan, Kirgistan i Jermenija.

 -Po mojim saznanjima, Rusija je veoma zainteresovana za naše članstvo u ODKB. Bilo bi dobro da Rusija uspostavi baze u Srbiji s radarskim sistemima i sistemima (protivvazdušne odbrane) S-300 i S-400, jer će tako smanjiti i naše troškove opremanja vojske a mnogo toga bi dobili i besplatno, pa bi onda mogli da podignemo životni standard vojnika i oficira  - kazao je Šešelj.

On je ocenio i da se za aktuelni režim u Srbiji ne može reći da je "antiruski" kao i da Moskva ne sme da kvari odnose sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ako on ima šanse za pobedu na predstojećim predsedničkim izborima.

Govoreći o protivkandidatima na izborima 2. aprila, Šešelj je ocenio da su mu Vuk Jeremić i Saša Janković "najveći rivali u prvom krugu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.