Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Okt.2015, 06:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serge Brammertz u trodnevnoj posjeti BiH

Glavni tužilac Haškog tribunala Serge Brammertz od danas do srijede, 7. oktobra boraviće u Sarajevu i Mostaru, gdje će studentima univerziteta ova dva grada održati predavanja o savremenim izazovima međunarodnog krivičnog pravosuđa.

Bramerc će se u Sarajevu sastati sa visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inckom, šefom misije OSCE-a u BiH Džonatanom Murom, kao i rezidentnom predstavnicom UNDP-a Sezin Sinanoglu.

Glavni tužilac trebalo bi da se sastane s predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i razgovara o procesuiranju ratnih zločina i pitanjima od zajedničkog interesa.

Bramerc će u Mostaru posjetiti Stari most i Stari grad, koji su pod zaštitom UNESKO-a kao dio svjetske baštine, i razgovarati o zaštiti kulturnog naslijeđa sa predstavnicima UNESKO-a, najavljeno je iz Haškog tribunala.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Bramerc u trodnevnoj posjeti BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2015

SARAJEVO - Glavni tužilac Haaškog tribunala Serge Brammertz će od 5. do 7. oktobra boraviti u posjeti Bosni i Hercegovini, u okviru koje će boraviti u Sarajevu i Mostaru...Tužilac je pozvan da održi predavanja studentima univerziteta u Sarajevu i Mostaru, gdje će govoriti o savremenim izazovima...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.