Senator SAD: Podržavamo Vučićevu viziju

Izvor: Mondo, 12.Feb.2016, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senator SAD: Podržavamo Vučićevu viziju

Srpski premijer Vučić zamolio je danas senatora Boba Korkera da svojim autoritetom i ugledom pomogne Srbiji da privuče još više američkih investitora, a ovaj je uzvratio da će preneti tu poruku i da podržava viziju premijera.

Foto: Beta/Miloš Miškov

"Važno je da uradimo sve što možemo, jer tamo gde dođu velike američke kompanije stabilnije je i izvesnije da se posluje i onda dolaze i druge velike kompanije iz sveta", poručio je Vučić nakon sastanka sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Korkerom, koji je predsedavajući Spoljnopolitičkog komiteta američkog Senata.

"Srbija je prelepa zemlja i podržaću viziju premijera Srbije Aleksandra Vučića da ona bude uspešna, i postaraću se da što više američkih biznismena ovde započne svoj posao", rekao je Korker.

I asked @SenBobCorker for help in attracting even more investors from the #USA, using his reputation and authority. pic.twitter.com/XyAt7oBmqp

— Александар Вучић (@SerbianPM) February 12, 2016

Ekonomija uslov stabilnosti

Vučić i Korker razgovarali su i o bilateralnim odnosima, putu Srbije, stabilnosti u regionu i tu je, kako je rekao premijer, za nas važna podrška SAD na evropskom putu, ali i podrška miru i stabilnosti u regionu. Tu je, kako je rekao, ključni uslov ekonomski napredak celog regiona, a sto se Srbije tiče, dodao je, mi nemamo strah od ekonomskih reformi, jer najtezi deo smo prošli, a građani su u tome pokazali da su heroji. "Uredili smo naše finansije, građani će svake godine malo, po malo, da žive bolje, a to je važno, napustili smo recesiju i Srbija je već na putu dinamičnog razvoja", naveo je premijer.

On je istakao da ceni želju građana Srbije da u svojoj zemlji podižu porodicu, da imaju dobro plaćen posao.

"Znam da vaš premijer to razume, da shvata izazove koji su pred njim, i da se stara da se to i ostvari", rekao je Korker i dodao da premijer shvata da put ka Evropskoj uniji i ekonomski napredak vode ka boljem životnom standardu u Srbiji.

Korker je dodao da je, kada je razgovarao sa premijerom Srbije o viziji razvoja naše zemlje, rekao da to potpuno podržava.

"Počeo sam kao poslovni čovek sa malim iznosom novca, a izgradio sam kompaniju, počeo da zapošljavam više ljudi i da vidim kako njihov život napreduje. Ovde sam da podržim njegovu (Vučićevu) viziju kako vidi zemlju, da mu kažem da ću raditi sve što mogu da se postaram da američki biznismeni ovde posluju", rekao je Korker.

On je poručio da će Srbija imati prijateljstvo Sjedinjenih Američkih Država i da se nada da će ovaj region biti stabilan.

Vučić je istakao da je stabilnost izvesnija i rast BDP veći tamo gde su prisutne velike američke kompanije, a za njima, dodao je, dolaze japanske, korejske i druge.

"Razgovarali smo i o nečemu što je najveći nedostatak Srbije", istakao je Vučić, "a to je nedostatak preduzetničkog duha i tu očekujemo pomoć".

"Ne treba nam novac, nego američko znanje, odnosno kako da Srbe promenimo, kako da imamo taj gen koji oni imaju kao najpreduzimljivijia nacija na svetu", rekao je Vučić.

Strateški cilj Srbije je članstvo u EU, ali mi želimo da zadržimo i dobre odnose sa Rusijom i Kinom, i o tome je bilo reči prilikom susreta, rekao je Vučić, zahvalivši senatoru Kokrenu na poseti, razgovoru i savetima.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.