Selaković sâm sebe smenio

Izvor: B92, 26.Nov.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Selaković sâm sebe smenio"

Predsednik Advokatske komore Vojvodine Srđan Sikimić izjavio je da je ministar pravde Nikola Selaković "sâm sebe smenio".

Sikimić je tako obrazložio odluku AKV da ne pozove ministra na međunarodnu konferenciju posvećenu problemima zbog kojih su u protestu od 17. septembra.

"Ministra pravde nismo pozvali, jer smatramo da je on sam sebe diskvalifikovao za komunikaciju sa advokaturom, da je sam sebe smenio i da je u ovom trenutku mesto ministra pravde upražnjeno", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Sikimić.

Advokatske komore organizovale su juče u Sremskim Karlovcima skup "Aktuelni problemi advokature i uporedno-pravni odnos advokature i javnog beležništva".

Sikimić je rekao da zbog postojanja zakonskih rešenja o javnim beležnicima, državni funkcioneri Srbije nemaju ovlašćenja da pregovaraju o poslovima za koje su nadležni, a nemaju ovlašćenja ni da ih zaključuju, jer su svi ti poslovi sada u nadležnosti 92 javna beležnika.

"To znači da ti državni funkcioneri nisu samostalni i da oni mogu samo da izraze nameru za određeni posao, a ne i da u njemu učestvuju što, dalje, znači da moraju uvek da sa sobom vode nadležnog javnog beležnika", rekao je Sikimić.

On je upitao kako bi izgledalo da javni beležnik odlučuje kako će Srbija zaključiti ugovor sa bilo kojim stranim investitorom.

"Na primer, Železare Smederevo, Beograda na vodi i slično, ili će notar odrediti kakav će se ugovor zaključiti sa Ruskom federacijom o projektu Južni tok", istakao je Sikimić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.