Selaković poziva advokate na nastavak razgovora

Izvor: Radio 021, 31.Okt.2014, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković poziva advokate na nastavak razgovora

Ministar pravde Nikola Selaković uputio je danas dopis svim advokatskim komorama u Srbiji u kojem ih u ime Vlade i Ministarstva poziva da nastave razgovore u vezi sa problemima koje su izneli kao relevantne u prethodnom periodu.

"Verujemo da samo zajedničkim dijalogom i daljim pregovorima možemo doći do svima prihvatljivih rešenja za sva otvorena pitanja", naveo je ministar Selaković u dopisu.

On je apelovao na rukovodstvo advokatskih komora i sve advokate u državi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da prekinu sa obustavom rada i nastave dalje pregovore sa Ministarstvom pravde, jer "samo putem konstruktivnog dijaloga može biti pronađen kompromis u vezi sa svim zahtevima advokature u Srbiji".

Advokati u Srbiji štrajkuju od 17. septembra. Oni zahtevaju izmene Zakona o javnim beležnicima, kako bi se i njima omogućilo da sastavljaju ugovore koje bi notari overavali, da se smanje stope za obračun paušalnog poreza i smenu ministra Nikole Selakovića.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.