Sela koja je progutalo blato postala glavna turistička atrakcija Indonezije

Izvor: Blic, 31.Maj.2016, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sela koja je progutalo blato postala glavna turistička atrakcija Indonezije

Pre deset godina indonežanska sela u oblasti Sidoaržo počela su da tonu u blato koje je nemilosrdno progutalo preko 40.000 kuća i odnelo nekoliko desetina ljudskih života.

Erupcija blata je nastupila nakon zemljotresa jačine 6.3 stepena Rihterove skale koji je potresao region 27. maja 2006. godine.

Deset godina kasnije blato i dalje navire bez ikakvih naznaka da će uskoro prestati. Statue koje su postavljene na tom području u čast onima koji su stradali, do pola >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su potopljene u blatu.

Na području pogođenom ovim neobičnim i nemilim događajima u poslednje vreme je procvetao turizam koji je postao glavni izvor zarade lokalnom stanovništvu, piše Dejli mejl.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.