Šef diplomatije Meksika: Pregovori sa Trampom bez straha

Izvor: B92, 09.Jan.2017, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef diplomatije Meksika: Pregovori sa Trampom bez straha

Meksiko Siti -- Novi ministar spoljnih poslova Meksika Luis Videgaraj poručio je da će njegova zemlja sa administracijom Donalda Trampa pregovarati "bez straha".

"Pregovaraćemo sa velikim poverenjem u sebe same, bez straha, znajući koliko je Meksiko važan za SAD u ekonomskom, socijalnom i političkom smislu", rekao je Videgaraj na sastanku sa meksičkim ambasadorima, prenosi AFP.

Predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto vratio je prošle nedelje u svoj kabinet Videgaraja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bivšeg ministra finansija, kako bi uspostavio konstruktivne odnose sa Trampom, koji je zapretio rušenjem trgovinskih odnosa sa Meksikom, navodi francuska agencija.

Videgaraj je podneo ostavku na mesto ministra finansija u septembru 2016, nedelju dana nakon što je otkriveno da je organizovao predizborni sastanak Trampa i Nijeta u Meksiko Sitiju, koji su mnogi kritikovali.

Tramp je razgnevio Meksikance svojom antiimigrantskom retorikom i obećanjem da će tu susednu zemlju naterati da plati izgradnju ogromnog zida duž granice sa SAD, podseća AFP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.