Saznajte pravu istinu o ljubiteljima macaka

Izvor: medio.rs, 03.Sep.2015, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saznajte pravu istinu o ljubiteljima macaka

Ukoliko živite s mačkom (ili više njih), onda ćete se sigurno pronaći u ovom tekstu

Iako nije lepo generalizovati, ipak je moguće izdvojiti nekoliko stvari koje važe za većinu ljudi koji baš vole mačke.

Imaju otvoren um

Istraživanje objavljeno 2010. u časopisu “Anthrozoos” ukazuje na to da su ljubitelji mačaka skloniji istraživanju novih stvari i da su uglavnom znatiželjni. Ta karakteristika je takođe povezana sa umetničkom kreativnošću.
>> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << />
Ne smatraju se boljima od mačaka

Mačkoljupci poštuju mačke i teško im pada pomisao da te nezavisne i pametne životinje žive na putu. Često s vremenom počnu učestvovati u spasavanju mačaka i dobrotvornom radom u udruženjima za prava životinja. Spašene mačke su za njihove ljubitelje deo njihove porodice, pa se tako i odnose prema njima.

Povučeni su i osetljivi

Mačke po prirodi nisu sklone povezivanju s drugim stvorenjima, a slično je i s njihovim vlasnicima. Mnogi vlasnici mačaka osobe su zadovoljne svojim povučenim životnim stilom. Takve osobe mogu biti savršeno opuštene u društvu, ali im je neophodna i njihova samoća.

Politički naginju levo

Nema sumnje da postoje mnogi konzervativci koji kod kuće imaju mačku, ali ipak većina njih su liberali. Situacija je obrnuta kad su u pitanju psi.

Zahvalni su kad im mačka posvećuje pažnju

Mačke mnogim vlasnicima pružaju oslonac kad im je teško u životu. Osobe koje kod kuće imaju mačku zahvalne su svojim ljubimicama kad odvoje vreme za njih i smirujuće predu dok ih maze i kukaju im o svojim životnim problemima, prenosi TPortal.

Nikad ne napuštaju kuću, a da se ne očiste od dlaka

Bili pedantni ili ne, vlasnici mačaka će pre izlaska još jednom proveriti imaju li dlaka na odeći. Štaviše, s vremenom vlasnici mačaka znaju početi da liče na svoje ljubimice, jer im je lakše da kupe odeću na kojoj se dlake ne vidi, nego da se neprestano čiste.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.