Savić: Očekivanja MMF-a zadovoljena u prva tri mjeseca

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2015, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić: Očekivanja MMF-a zadovoljena u prva tri mjeseca

BEOGRAD - Predsjednik Savjeta guvernera Narodne banke Srbije Nebojša Savić izjavio je, uoči prve revizije potpisanog aranžmana sa MMF-om, da su očekivanja fonda u prva tri mjeseca zadovoljena.

"Nema potrebe da se strepi od revizije, sada je najvažnije da se pokaže sposobnost da se istraje u celom programu, a to je trogodišnji program", rekao je Savić neposredno pred početak konferencije finansijskih direktora u hotelu "Metropol".

On je rekao da se prva faza realizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << programa uspješno odvija u smislu da je obezbijeđena monetarna stabilnost.

"Imamo dobre rezultate kada je reč o monetarnoj politici. Takođe i u fiskalnom delu ostvarili smo manji deficit od planiranog, odnosno povoljniji rezultat", dodao je Savić, koji je i profesor na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA).

On je rekao da kada je riječ o segmentu strukturnih reformi, "tu malo kasnimo".

"To je razumljivo, za dva, tri meseca nije moglo da se reši sve kada je reč o strukturnim reformama. Sada je najvažnije da se predstojeći period iskoristi za stvaranje jačeg naglaska na strukturne reforme i povećanje obima javnih investicija", rekao je Savić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.