Saveti za duži životni vek baterija u telefonima

Izvor: N1 televizija, 24.Jul.2016, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saveti za duži životni vek baterija u telefonima

Mnogi korisnici se brinu da će punjenje mobilnog telefona malo po malo tokom dana oštetiti bateriju. Ali, kako kažu iz firme koja proizvodi baterije "Cadex", baterije su osetljive na 'stres' kom ih izlažemo i kako bi se taj stres umanjio, oni daju četiri uputstva za punjenje mobilnog i održavanje zdravlja baterije.

1) Kada se mobilni napuni do kraja, odmah izvadite punjač iz utičnice

Dugoročno gledano, ako vaš mobilni ostane uključen u struju nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << se napuni do kraja, kao što je to često slučaj kada punite bateriju preko noći, to je za vašu bateriju loše.

Naime, kada se mobilni napuni do kraja, on nastavlja da crpi struju kako bi ostao na 100 posto što stavlja veliki stres na bateriju, postepeno uništavajući hemiju koju sadrži. Savet je izvaditi punjač čim se mobilni napuni do kraja.

2) Pokušajte nikada da ne napunite mobilni do kraja

Litijum-jonske baterije ne moraju da se pune do kraja, to čak nije ni poželjno. Bolje je ne napuniti bateriju do kraja jer visoki napon napreže bateriju.

Ovo se možda čini kontraproduktivno ako želite da baterija bude puna ceo dan, međutim samo uključite mobilni na punjenje tokom dana kada god stignete i sve će biti u redu.

3) Uključite mobilni u struju kada god možete

Ispada da su baterije u našim mobilnim srećnije kada se pune sa vremena na vreme tokom dana umesto jednom. Punjenje telefona kada ostane bez 10 posto baterije je idealno, ali nije praktično za većinu korisnika, pa je zato najbolje puniti tokom dana kada god stignete.

4) Zadržite mobilni hladnim tokom punjenja

Baterije u pametnim telefonima su osetljive. Apple sugeriše da je najbolje skinuti sa telefona sve vrste maski i gelova kada se pune. Ako primetite da se mobilni više zagreva prilikom punjenja, odmah skinite sve dodatke koje imate za njega.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Antistres terapija za bateriju vašeg telefona: Da li ste i vi sve vreme pogrešno punili telefon?

Izvor: Story, 24.Jul.2016

Kako kažu iz jedne kompanije koja proizvodi baterije, baterije su osetljive na "stres" kojem ih izlažemo i kako bi se taj stres umanjio, oni daju najbolja uputstva za punjenje telefona i održavanje zdravlja baterije..

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.