Izvor: Nezavisne Novine, 27.Sep.2016, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska Arabija kraljevskim dekretom prvi put smanjila plate

RIAD - Saudijska Arabija je kraljevskim dekretom prvi put smanjila plate državnim službenicima u namjeri da dodatno smanji potrošnju u vrijeme niskih cijena nafte.

Kraljevski dekret propisuje da se plate ministrima smanjuju za 20 odsto, naknade za stanovanje i automobile za članove Šura savjeta za 15 odsto.

Nižim državnim službenicima će plate biti zamrznute, a zadržaće se plaćanje prekovremenog rada i godišnjeg odmora, prenosi BBC.

Plate i naknade >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << državnih službenika čine 45 odsto javne potrošnje u 2015. godini, a iznose 128 milijardi dolara, što je doprinijelo budžetskom deficitu od rekordnih 98 milijardi dolara.

U aprilu, prestolonasljednik Muhamed bin Salman predstavio je plan reforme kojim se smanuje potrošnju vlade i smanjuje zavisnost od prihoda od nafte.

"Vizija 2030" inicijativa prestolonasljednika, ima za cilj da smanji plate u javnom sektoru na 40 odsto budžeta od početka naredne decenije i povećanje zaposlenosti u privatnom sektoru.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.