Saslušano više osoba zbog napada na Beka

Izvor: Beta, 26.Nov.2014, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušano više osoba zbog napada na Beka

BEOGRAD, 26. novembra 2014. (Beta) - Ministar unutrašnjih polslova Nebojša Stefanović izjavio je u sredu da je policija do sada saslušala više osumnjičenih za pokušaj ubistva biznismena Milan Beka.

"Do sada smo obavili razgovore sa više lica, a neki su testirani i na poligrafu", rekao je Stefanović na sednici skupštinskog Odbora za odbranu u unutrašnje poslove.

On je dodao da Beko još nije dao zvaničan iskaz policiji.

"Policija je u utorak pokušala da >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << razgovara sa Bekom, ali je on rekao da mu je potrebno još vremena da se oporavi", kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, u toku je forenzički proces obrade podataka, a kada Beko bude dao izjavu ona će se uporediti sa iskazima već saslušanih osoba.

Milan Beko ranjen je 14. novembra, kada je na njega pucano ispred njegove kuće na Senjaku. Povrede su bile opasne po život, ali je zdravstveno stanje ovog biznismena i nekadašnjeg ministra sada stabilno.

Stefanović je rekao i da je policija "nepobitno utvrdila" da je prilikom osnivanja preduzeća Asomakum korišćena falsifikovana lična karta Andreja Vučića, brata srpskog premijera.

Stefanović je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove kazao da su grafolozi "nepobitno utvrdili" da je falsifikovan Vučićev potez, ali i da postoji razlika u slici i serijskim brojevima na ličnoj karti.

"Mi se tu nećemo zaustaviti i trudićemo se da razotkrijemo ko su osobe koje su omogućile upis u registre sa takvom ličnom kartom", rekao je ministar.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.