Sarapa: Nije bilo cenzure u mom slučaju

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2014, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarapa: Nije bilo cenzure u mom slučaju

Sa televizijom Pink pregovarao sam i ranije i moja odluka da pređem u tu kuću nije doneta zbog situacije nastale na Studiju B, izjavio je Predrag Sarapa.

"Otišao bih možda na Pink u svakom slučaju. Sve ovo što se izdešavalo na Studiju B doprinelo je uverenju da moram da menjam kuću, jer je tu zavladao jedan primitivni hajkački odnos ljudi koji se mogu nazvati kandidatima za novinare i novinarima u pokušaju", napominje za Danas Predrag Sarapa, kome je nedavno ukinuta emisija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "Sarapin problem" na Studiju B i koji će od 1. decembra biti jedan od autora emisije "Pravac" na Pinku 3.

Sarapa je rekao da je pristao da pređe na provladinu televiziju jer je dobio sve garancije da će raditi slobodno.

"Šta je razlika između vladinih i nevladinih medija ne znam i ne ulazim u to. Vidim da se radi profesionalno na toj televiziji", dodao je on.

Na pitanje kako je premijer Vučić znao da će preći na Pink, Sarapa je rekao da nikakva tajna nije bila da je pregovarao sa Pinkom.

"To je znao ceo grad skoro, pa zašto ne bi znao i predsednik Vlade Aleksandar Vučić. Dakle, znalo se da pregovaram sa Željkom Mitrovićem, pozivan sam i ranije prethodnih godina. Nisam to krio", dodao je on.

"Nikoga nisam izdao i nisam izdao nikakvu borbu protiv cenzure. Mislim da to treba nastaviti. U mom slučaju nije bila cenzura, to je bio teror primitivnih neznalica. To nije cenzura, to je zabrana rada. Meni je bilo zabranjeno da radim bilo šta, kao da sam neki ratni zločinac", rekao je Sarapa.

On je naglasio da u njegovom slučaju nije bilo cenzure već zabrane rada.

"Ako to shvatate kao cenzuru, onda je to cenzura. Ne znam po čijem nalogu, ali sigurno je da niko iz vrha vlasti ih nije zvao da to traži. Možda je neko od lokalnih funkcionerčića rekao nešto", ocenio je.

Sarapa je potvrdio da je dao otkaz Studiju B.

"Ništa im nisam dužan, oni duguju meni. Ostaviću im dva odela, stare cipele i to mogu da stave u muzej", dodao je.

O Utisku nedelje

Na pitanje šta misli ko stoji iza ukidanja "Utiska nedelje" na B92, Sarapa je rekao da ne zna celu situaciju.

"Ne mogu da pričam u tuđe ime", dodao je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.