Šarančić konkurisao za direktora Železnica

Izvor: Mondo, 31.Okt.2014, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarančić konkurisao za direktora Železnica

Na konkurs za direktora Železnica Srbije nije se javio biznismen Milan Beko, ali jeste nekadašnji direktor ovog preduzeća Milanko Šarančić, član Nove Srbije.

Foto: Screenshot YouTube/B92

Kako piše "Politika", pozivajući se na dva neimenovana izvora, prema prvom na konkurs se prijavilo 44, a prema drugom 48 kandidata.

"Politika" podseća da je Šarančić u Specijalnom sudu prvostepeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << osuđen na pet godina zatvora jer je to preduzeće oštetio za 1,2 miliona evra spornom nabavkom šest dizel električnih lokomotiva iz Slovenije i deset dizel motornih vozova iz Švedske, a ispostavilo se da je taj posao mogao da se obavi u Srbiji.

Šarančić, međutim, tvrdi za "Politiku" da ga ovo ne sprečava da se kandiduje.

"Na navedenu presudu uložio sam žalbu Apelacionom sudu a uslov konkursa je bio da se kandidat ne vodi u kaznenoj evidenciji i da nije osuđen, a ja to nisam jer je u toku žalbeni postupak", naveo je on, a prenosi "Politika".

Na konkurs za direktora Železnica koji je raspisalo Ministarstvo privrede, kako piše Politika, prijavili su se i neki od zaposlenih u tom javnom preduzeću, univerzitetski profesori i manje zvučna imena.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.