Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Feb.2016, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj umereng intenziteta, popodne pojačanje

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta na svim putnim pravcima u Srbiji i odvija se bez prekida i zastoja, ali se zbog vikenda očekuje pojačan saobraćaj u prvim popodnevnim časovima, posebno na putevima van gradskih sredina.

Vreme je u većini krajeva oblačno, a magle i sumaglice ima na području Sjenice, Požege, Kopaonika, Kuršumlije i Vranja, te Auto-moto savez Srbije (AMS S) apeluje na vozače da obrate pažnju na smanjenu vidljivost, brzinu usklade s uslovima puta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i drže bezbedno odstojanje u odnosu na vozilo ispred svog kako bi na vreme mogli da reaguju i zaustave se, ukoliko je to neophodno.

Na putevima u višim planinskim predelima još uvek ima zaostalog snega u raskvašenom stanju na kolovozima, te se vozači upozoravaju da bez zimske opreme ne kreću ka nekom od mnogobrojnih zimskih turističkih centara.

Prema posednjim informacijama Uprave granične Policije Republike Srbije na terminalima u Srbiji nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Od 12. do 16. februara od 07.00 do 17.00 časova, na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), zona petlje "Umčari", biće izvođeni radovi na iskopu i izradi temelja za portale, u oba smera.

Radovi će biti izvođeni naizmeničnim zatvaranjem preticajne ili zaustavne saobraćajne trake i biće obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom, saopštio je AMSS.

Ne kretati na put bez zimske opreme

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te JP "Putevi Srbije" apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

To preduzeće savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

U saopštnju "Putave Srbije" se navodi da su najopterećeniji putni pravci I prioriteta - auto-putevi i državni putevi I prvog prioriteta, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Valjeva, Novog Pazara, te se preeporučuje oprezna vožnja.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Mačve, Novog Pazara, Zaječara, Kruševca, Požege i Ivanjice, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Kolubare, Novog Pazara, Požege i Ivanjice, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Do otcepljenja kolovoza došlo je na putnom pravcu II B-342 Ub - Karaula - Valjevo (Iverak), koji je neprohodan, navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Saobraćaj umereng intenziteta

Izvor: RTS, 12.Feb.2016

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta na svim putnim pravcima u Srbiji i odvija se bez prekida i zastoja, ali se zbog vikenda očekuje pojačan saobraćaj u prvim popodnevnim časovima, posebno na putevima van gradskih sredina. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.