Samoopredeljenje postavilo zastavu Albanije na granicu

Izvor: B92, 27.Jun.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoopredeljenje postavilo zastavu Albanije na "granicu"

Poslanici Samoopredeljenja su na granici s CG postavili zastavu Albanije da bi pokazali gde je prava granica u odnosu predviđenu dogovorom Prištine i Podgorice.

Oni navode da bi tom granicom, kako procenjuju, Crna Gora dobila 8.000 hektara kosovske zemlje.

Kako je portparol Samopredeljenja Fisnik Isamilji napisao na Fejsbuku, današnja akcija je način da se građani suprotstave poklanjanju zemlje Crnoj Gori na osovnu sporazuma zbog koga se više meseci vodi spor između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opozicije i vlasti.

Sporazum o demarkaciji, zajedno s briselskim sporazumom Beograda i Prištine, bio je povod za brojne demonstacije i proteste koje je opozicija ogranizovala.

"Postavljanjem albanske zastave, dokazali smo gde je granica između Kosova i Crne Gore", naveo je Ismailji.

"To je tačka udaljena osam kilometara od tačke gde se nalazi Policija Kosova i dva kilometara od policije Crne Gore. Mi nastavljamo da se po svaku cenu suprostavljamo poklanjanju zemljišta Kosova", naveo je Ismailji ispod slike.

Pokret Samoopredelenje zajedno sa Alijansom za budućnost Kosova i Inicijativom za Kosovo suprostavlja se sporazumu o demarkaciji granične linije između Kosova i Crne Gore.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.