Sajam starih zanata – razgledajte, kupite ili naučite nešto novo

Izvor: Megafon.co, 15.Maj.2017, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam starih zanata – razgledajte, kupite ili naučite nešto novo

Učesnici četvrtog Međunarodnog sajma starih zanata izlagaće svoje radove na Trgu kralja Milana 15. i 16. maja. Njihove rukotvorine mogle su se videti i u Kući starih zanata, u kojoj mogu da se dobiju saveti i obuka, ukoliko neko želi da savlada stare tehnike za izradu nakita, ukrasa, garderobe itd.
Gosti Sajma su, kao i do sada, predstavnici starih zanata iz Bugarske su, zbog čega on ima i međunarodni karakter, rekao je predsednik GO Pantelej Bratimir Vasiljević. On je dodao da Sajam >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << ima potencijal da raste, nastavi da se razvija u narednim godinama i pomogne da se stari zanati sačuvaju od zaborava.
Gosti iz Bugarske predstavili su nakit urađen tehnikom filigranstvo, koje predstavlja stari način izrade predmeta od srebra. Ovaj zanat ne postoji u Srbiji, a Bugari su uspeli da ga ožive ponovo i stvore nakit kakav je, kako kažu, nosila aristokratija u 17. veku.
Filigranstvo-stari način izrade predmeta od srebra

Sajam je nastavak ostvarenih rezultata iz projekta “Oživljavanje starih zanata” u prekograničnom regionu koji je završen 2014. godine.

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Na Sajmu stariih zanata predstavljene bugarske narodne rukotvorine

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Maj.2017, 10:15

Sajam starih zanata u Nišu, četvrti po redu, počeo je u subotu, a danas su gosti iz Bugarske predstavili njihove karakteristične zanate...Osim u Kući starih zanata na Panteleju gde su izloženi proizvodi, štandovi su postavljeni i u samom centru grada.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.