Sahranjeni napadači na Šarli Ebdo

Izvor: VOA, 18.Jan.2015, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjeni napadači na Šarli Ebdo

Dvojica braće, koji su ubili 12 osoba u kancelarijama satiričnog časopisa Šarli Ebdo, sahranjeni su na tajnim neobeleženim mestima u Francuskoj.

Francuske vlasti su saopštile da je Šarif Kuaši sahranjen noćas pred ponoć na groblju u jednom pariskom predgradju i dodale da sahrani nisu prisustvovali ni članovi porodice. Grob nije obeležen kako ne bi postao mesto za hodočašće za Islamiste.

Njegov stariji brat Said je tajno sahranjen dan ranije u severoistočnom >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << gradu Remsu.

U medjuvremenu, Francuska je saopštila da po kratkom postupku daje državljanstvo Lasani Batiliju, 24 godišnjem Muslimanu iz Malija koji je sakrio svoje mušterije u frižider u podrumu pre no što je pobegao da obavesti policiju o napadu na jevrejsku samoposlugu u Parizu, koji je usledio posle napada na kancelarije Šarli Ebdoa.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.