Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jul.2015, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić primio radnike "Magnohroma"

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić primio je danas predstavnike grupe od više od 1.400 bivših radnika kraljevačkog "Magnohroma", sa kojima je razgovarao o ostvarivanju njihovih prava.

Predstavnici bivših radnika zahvalili su Šabiću jer su, nakon njegove intervencije, od Fonda za razvoj dobili kopiju Ugovora o kreditu koji je "Magnohromu" odobren 2012. i na osnovu kojeg su obezbeđena sredstva za isplatu otpremnina, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kao i spisak radnika kojima je isplaćena otpremnina na osnovu odobrenih kreditnih sredstava.

Kako se navodi u saopštenju Poverenika, predstavnici radnika, sa kojima je bio i načelnik Raškog upravnog okruga, informisali su ga i o problemima u vezi sa pribavljanjem, od drugih organa vlasti, informacija relevantnih za ostvarivanje prava bivših radnika.

Takođe su izneli ocenu da nesaglasnost podataka koji su do sada pribavljeni od pojedinih nadležnih organa ukazuje na sumnju u moguće nezakonito raspolaganje sredstvima odnosno izvršenje krivičnog dela.

U vezi s navedenim problemima, kako je saopšteno, molili su pomoć Poverenika.

Šabić je, u okviru njihovih prava na slobodan pristup informacijama i ovlašćenja Poverenika, obećao svaku moguću pomoć.

On je naglasio da u vezi sa konkretnim merama radi otklanjanja ili potvrde sumnji u nezakonito postupanje i postojanje krivičnog dela, Poverenik nema ovlašćenja, odnosno da je to zadatak za druge državne organe, posebno MUP i tužilaštvo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.