Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2016, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZP: Vlast izdala srpske nacionalne interese

BANJALUKA – Predstavnici Saveza za promjene (SZP) optužili su danas vladajući strukturu Republike Srpske da su izdali srpske nacionalne interese prihvativšti na sjednici Zajedničke komisije Narodne skupštine Republike Srpske pojedine sporne amandmane na zakon o policiji i unutrašnjim poslovima.

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a i jedan od lidere SZP, na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci, izjavio je da su u dogovoru sa Koalicijom Domovina prihvaćeni amandmani >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u kojima će srpski policijskih službenici biti manjina u većini gradova u RS.

Čavić je diktirao amandman 1 ovog Zakona koji definiše da: " Struktura policijskih službenika u MUP-u treba da odražava nacionalanu strukturu stanovništva prema posljednjem popisu stanovništva iz 1991. godine".

Vukota Govedarica iz SDS-a optužio je predsjednika RS Milorada Dodika da je uzurpirao ustavnopravni poredak RS, rekavši kako Dodik pokušava da trguje odlukom o Sudu i Tužilaštvu BiH.

" Ovu odluku koju je donjela Narodna skupština Dodik ne želi da objavi u slućbenom glasniku", naveo je Govedarica.

Predstavnici SZP su poručili da neće podržati ni jedan drugi referendum dok Dodik ne provede odluku o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dodik Narodnoj skupštini vratio zakon o policiji na razmatranje

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2016

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jutros je vratio zakon o policiji i unutrašnjim poslovima na ponovno razmatranje u Narodnu skupštinu Srpske, nezvanično saznaje Srna...Članovi Zajedničke komisije Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske usaglasili su 2. februara...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.