SZO: Zika bi mogao da se proširi i na jug Evrope

Izvor: B92, 06.Feb.2016, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZO: Zika bi mogao da se proširi i na jug Evrope

Ženeva -- Svetska zdravstvena organizacija upozorila je da bi i Evropa mogla da se nađe na udaru zika virusa, i to posebno njen južni deo.

Zika se do sada proširila u Brazilu i Južnoj Americi zahvaljujući vrsti komarca koja je retka u Evropi, ali je SZO upozorila da još jedna vrsta komarca koja se često nalazi u području Mediterana može biti prenosnik virusa, prenosi britanski "Dejli mejl".

Među zemljama gde se taj tip komarca može naći su i Hrvatska, Francuska, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grčka, Italija, Malta, Slovenija, Španija i Švajcarska, pokazuju podaci Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti, navodi list.

Sva ova upozorenja dodatno će naneti nevolje turističkim agencijama pošto se bliži sezona odmora, a već je zabeležen pad rezervacija za putovanja u Južnu Ameriku i Karibe zbog širenja virusa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SZO: Zika bi mogla da se proširi i na jug Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2016

Svetska zdravstvena organizacije (SZO) upozorila je da bi i Evropa mogla da se nađe na udaru opasnog Zika virusa, i to posebno njen južni deo, gde razne vrste komaraca mogu preneti ovaj virus...Zika se do sada proširila u Brazilu i Južnoj Americi zahvaljujući vrsti komarca koja je retka u Evropi,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.