SZO: Od ebole na zapadu Afrike umrlo 137 ljudi

Izvor: Blic, 18.Apr.2014, 01:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZO: Od ebole na zapadu Afrike umrlo 137 ljudi

U najnovijoj epidemiji zarazne bolesti ebole, koja je pogodila Zapadnu Afriku, umrlo je 137 ljudi, objavila je juče Svetska zdravstvena organizacja (SZO).

Bolest koja obično pogađa centralne i istočne oblasti Afrike, ovog puta se javila u zabačenim, šumskim oblastima Gvineje, u prestonici te zemlje, kao i u susednoj Liberiji, prenosi AP.

U navedene dve zemlje zdravstvene vlasti su identifkovale više od 220 potvrđenih slučajeva ebole ili sumnjivih na tu bolest, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od čega u Gvineji gotovo 200.

Za ebolu ne postoje terapija, ni vakcina. Bolest izaziva unutrašnja i spoljašnja krvarenja. Izuzetno je zarazna, pa se oboleli smeštaju u izolovana odeljenja.

EU je danas objavila kako povećava pomoć za one koji brinu o pacijentima obolelim od ebole na 1,4 miliona evra.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.