SVEDOCI TRAGEDIJE: Komunalni policajac ga je gledao kako umire i vikao Ma, folira se!

Izvor: Blic, 01.Jul.2016, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVEDOCI TRAGEDIJE: Komunalni policajac ga je gledao kako umire i vikao "Ma, folira se"!

Kada je Vlada pao otrčala sam da mu pomognem, a komunalac je stajao sa strane i vikao “Ma, folira se”, priča Snežana Radulović, svedok tragedije na pijaci “Vidikovac”.

Dan posle smrti prodavca Vladana Milosavljevića (55), koji je preminuo tokom svađe sa komunalnim policajcima, na zelenoj tržnici samo se pričalo o tragičnom činu, ali i iživljavanju pojedinih komunalaca!

- Krenula sam da spakujem kutije kada sam čula Vladanov glas. Pogledam, a ono isti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << komunalac koji je njegovu ženu maltretirao pre nekoliko meseci! Vratila sam se do tezge kad je u jednom momentu moj brat povikao “Brzo trči dole, Vlada je pao” - još u šoku priča za “Blic” Snežana Radulović, žena na čijim je rukama Vladimir izgubio bitku.

Snežana tvrdi da je komunalni policajac G. B. stajao sa strane i vikao “Ma folira se”.

- Ja mu kažem kako bre čoveče folira, vidiš da počinje da crni! Zovi Hitnu! A on gleda i ne prilazi... Vukli smo mu jezik, vadili protezu. Držala sam ga na rukama, samo mu je u jednom momentu pala glava i sve je bilo gotovo - kroz suze će Snežana.

I ostale kolege sa vidikovačke pijace potvrđuju priču.

- Ni interventna policija ne postupa kao ovi komunalci. Ne postoji osoba sa kojom se taj komunalni policajac nije zakačio. I meni je tražio da mu platim kaznu od 5.000 dinara. Ja uzmem telefon da pozovem policiju, on mi ga otima iz ruke i baca na zemlju! Pretio je i da će da me veže... - potreseno priča Aleksandar Vučićević i dodaje da je, pored pretnje vezivanjem, nekoliko puta čuo i “kad god te vidim ima da ti pišem prijavu”. Kako kaže, zvao je policiju, ali su mu tada rekli da nisu nadležni za to.

Gnev izbija iz svake reči prodavaca. Neki pristaju da govore pod punim imenom i prezimenom i da se slikaju, drugi se plaše od osvete.

- Prijem robe je do 8.20 ujutru. Komunalci dođu u 7.30 i slikaju nam kamione. Pa kako da unesem voće i povrće ako ne smem ni da ga istovarim u predviđenom vremenu, a da ne dobijem kaznu - pita se prodavac S.P.

Nekad i pomisle da su uspeli da se dogovore sa komunalcima, ali se ta iluzija vrlo brzo razbije.

- Kažem mu da me ne slika, jer vidi i sam da istovarujem robu. On kaže da neće i pošalje kolegu da nas slika. I posle samo kaže “pa nisam te ja slikao, takav je i bio dogovor” - prepričava agoniju zaposlenih S.D.

On je sa sa ženom takođe bio očevidac tragedije.

- Komunalni policajac G. B. je kobnog dana došao kod Vladana, uneo mu se u lice i povikao “Ko te j***, hoću da te udari i treći infarkt”.

Komunalci juče nisu zalazili među tezge, ali se nekoliko njih nalazilo prekoputa pijace u parkiranom vozilu.

KAMERE NISU NIŠTA SNIMILE?

Prema rečima zaposlenih na pijaci, pijačne kamere rade svakodnevno. Međutim, tog dana kada se tragedija dogodila, navodno su misteriozno prestale sa radom!

U TOKU TROSTRUKA ISTRAGA

Kako su naveli iz Komunalne policije, u toku je interna istraga.

- Čim se istraga koju sprovodimo i istraga od strane drugih nadležnih organa završe, policija će izaći u javnost sa svim informacijama vezanim za ovaj slučaj - rekli su iz Komunalne policije.

Istragu je pokrenula i Zaštitnik građana Beograda Katarina Žeželj, kao i sama policija koja je saslušala komunalnog policajca G. B.

SUPRUGA: TUŽIĆU KOMUNALNU POLICIJU

Vladanova žena Ljiljana, navela je juče da će “ići do kraja”.

- Sigurno ću tužiti Komunalnu policiju - poručila je Ljilja Beljić.

Sahrana preminulog Vladana biće obavljena sutra u mestu Lipolist kod Šapca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.