SVEČANO OTVARANJE Gužve kod lakat krivine, neprohodan centar grada, pešaci i biciklisti prvi prelaze most

Izvor: Blic, 18.Dec.2014, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVEČANO OTVARANJE Gužve kod "lakat krivine", neprohodan centar grada, pešaci i biciklisti prvi prelaze most

Ogromne gužve u saobraćaju stvorile su se u Ugrinovačkoj, Banatskoj i Ulici cara Dušana u Zemunu jer je saobraćaj u njima obustavljen u pravcu ka Galeniki i preusmeren je na "lakat krivinu" na Novosadskom putu, gde je nastao kolaps. Naizmenično se zatvara i Ulica Milentija Popovića kod hotela "Hajat". Zatvoren je i Bulevar Mihajla Pupina od Ušća ka opštini Novi Beograd, javljaju beogradski taksisti. Od skoro, neprohodan je i centar grada.

 - Trenutno je neprohodan i centar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grada od Studentskog trga do Slavije, autoput od Sava centra u pravcu aerodroma, a nemoguće je proći ni iz Bulevara kralja Aleksandra u Ulicu kneza Miloša - kažu za "Blic" iz Pink taksija.

Kako je već ranije najavljeno, zatvoreni su svi prilazi Pupinovom mostu, koji je svečano otvaren danas u 11 sati.

Iz GSP-a su rekli da je od 8:15 na snagu stupila izmena režima saobraćaja na linijama 73, 84, 612, 704, 705, 706, 706E, 707.

Na levoj obali Dunava za sada ne postoji izmena režima saobraćaja za vozila GSP-a.

O velikom interesovanju sugrađana za Pupinov most govori i činjenica da se građani od jutros bez prestanka raspituju kako bi do njega mogli i da stignu.

Pešaci i biciklisti su među prvima koji će biti u mogućnosti da pređu preko mosta.

Građani koji žele da iz pravca Zelenog venca dođu do Pupinovog mosta treba da za to izdvoje oko 15 minuta. Dispečari GSP-a im savetuju da koriste autobuske linije 704 i 706 do Saobraćajne škole u Zemunu pa onda pešice. I vozači na liniji 704 od jutros non-stop dobijaju pitanja "kako da novog mosta".

Među najupornijim sugrađanima koji su ostali istrajni u svojoj nameri da isprate svečano otvaranje mosta uglavnom se nalaze stariji bračni parovi.

U blizini mosta pripadnici MUP-a su postavili ogradu i naizmenično puštaju građane da priđu mostu.

Zatvaranje prilaza mostu počelo je još jutros nešto posle 8 sati.

Gradski menadžer Goran Vesić apelovao je na građane koji žele da dođu na otvaranje mosta da koriste isključivo javni gradski prevoz i poštuju uputstva MUP-a.

Beograd posle mnogo decenija dobija drugi most na Dunavu, koji će osim nove veze za sve građane sa leve obale Dunava, rasteretiti centar grada od teretnog saobraćaja, rekao je Vesić i naveo da će zbog svečanosti od jutra motorni saobraćaj i svi prilazi ka Pupinovom mostu biti zatvoreni.

Gradska uprava će, kako je rekao, postepeno ukidati kamionski saobraćaj u Karađorđevoj ulici, odnosno u samom centru grada, pa zahvaljujući novom mostu kamioni koji dolaze iz pravca Zrenjaninskog puta i Banata neće ulaziti u centar Beograda već će koristiti most i postojeći deo obilaznice.

U saopštenju gradske Službe za informisanje ističe se da će most biti pušten za saobraćaj odmah nakon ceremonije svečanog otvaranja.

Za građane je značajno to što će već od petka tim mostom putnici moći da se prevoze novom autobuskom linijom 85, koja će saobraćati od Borče III do Banovog brda.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.