SVE PRIZNAO Bubnjar benda AC/DC pretio smrću bivšem saradniku

Izvor: Blic, 21.Apr.2015, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVE PRIZNAO Bubnjar benda AC/DC pretio smrću bivšem saradniku

Bubnjar australijske hard rok grupe AC/DC, Novozelanđanin Fil Rad, izjasnio se danas kao kriv po optužbi da je pretio smrću čoveku koji je nekada radio za njega, kao i za posedovanje metamfetamina i marihuane.

Rad bi po optužbi za pretnju smrću mogao da bude osuđen na sedam godina zatvora, mada je njegov advokat Krejg Tak rekao da je slučaj tužilaštva baziran na jednom ljutitom telefonskom pozivu i da pokušava da nađe način da se Rad izvuče bez zakonskih posledica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Bubnjar AC/DC je pred sudom u Taurangi, na Novom Zelandu, priznao da je ponudio veliku sumu novca, vozila i kuću jednom saradniku pošto je od njega tražio da ubije žrtvu, a i žrtvi je takođe direktno rekao da će je ubiti.

Rad (60) je pušten uz kauciju i na slobodi čeka presudu koja će biti izrečena u junu.

Incident je, prema sudskim dokumentima, počeo u avgustu prošle godine, u noći kada je izašao Radov solo album "Head Job".

Bubnjar je bio ljut što izlazak albuma nije prošao najbolje i zbog toga je otpustio mnoge ljude iz svog profesionalnog tima, uključujući i osobu kojoj je pretio na koju je posebno bio besan.

Oko četiri nedelje posle toga, Rad je pozvao jednog saradnika koji je bio na odmoru u Australiji i rekao mu, prema sudskim dokumentima, da želi da ta osoba "bude smaknuta".

Kada je upitan da razjasni to, Rad je rekao da je želeo da ta osoba bude "zbrinuta".

U drugom pozivu, prema sudskim dokumentima, Rad je tom saradniku ponudio 200.000 dolara, motocikl, jedan od svojih automobila i kuću, za šta je saradnik pomislio da je isplata za "izvršenje bubnjarovog ranijeg zahteva".

Jutro pošto je pozvao saradnika, Rad je pozvao i žrtvu i rekao joj: "Doći ću i ubiću te".

Posle toga je pokušao još nekoliko puta da pozove žrtvu, ali ona nije dizala slušalicu, i veoma se uplašila za svoju bezbednost.

Policija je, takođe, tokom pretresa Radove kuće 6. novembra otkrila narkotike - 0,48 grama metamfetamina i 91 gram marihuane.

Radov advokat Tak želi da bubjar bude pušten bez osude, jer rupa u novozelandskom zakonu daje sudiji diskreciono pravo da ne osudi nekoga čak i u slučaju kada prizna krivicu, ako misli da kazna prevazilazi ozbiljnost zločina.

Sudija u Radovom slučaju, Robert Volf, rekao je da neće doneti odluku dok ne čuje Takove argumente.

Tak je preuzeo Radov slučaj pošto je bubnjar otpustio prethodnog advokata.

On je naveo da je slučaj naneo ogromnu štetu Radovoj reputaciji, kao i da traži pravni lek za to.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bubnjar AC/DC ide u zatvor!

Izvor: Story, 22.Apr.2015, 10:59

Bubnjar rok grupe AC/DC Fil Rud (60) priznao je u utorak pred novozelandskim sudom krivicu za pretnje ubistvom i posedovanje droge, zbog čega mu preti deset godina zatvora...Fil Rud, foto: Profimedia..Prema optužnici, Rud je 26. septembra prošle godine pozvao čoveka koji je radio za njega tri godine...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.