SVAKA ČAST: Amerikanci na Floridi sviraju i igraju kolce uz Marš na Drinu (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Dec.2014, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVAKA ČAST: Amerikanci na Floridi sviraju i igraju kolce uz Marš na Drinu (VIDEO)

Pod dirigentskom palicom Aleksandra Ace Đurića, u “Majami art čarter skul” na Floridi, grupa studenata naučila je da svira čuveni srpski Marš na Drinu.

Bivši ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić podelio je snimak na svom Tviter nalogu i time skrenuo pažnju na ovo izvođenje Marša na Drinu.

Down in Southern Florida, maestro Aca Djuric and his talented kids – in remembrance of the WWI heroism… http://t.co/L6qCEeEzTt

— Vuk Jeremic (@jeremic_vuk) >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << December 20, 2014

- Dole u Južnoj Floridi, maestro Aca Đurić i njegova talentovana deca sviraju Marš na Drinu u znak sećanja na Prvi svetski rat – napisao je Jeremić.

Na snimku se vidi kako grupa studenata vežba kompoziciju u učionici, a nakon toga je i izvodi na otvorenom pored jezera, dok druga grupa pleše srpsko kolo.

Printscreen/Youtube/aca djuric

- Ovo je moj mali doprinos u proslavi sećanja na naše bake i deke i najslavniju generaciju koju je Srbija ikada imala –  napisao je dirigent Alekandar Đurić na svom Fejsbuk profilu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.