STUDENTSKI POKRET NA FILOZOFSKOM: Dogovor sa upravom nismo postigli

Izvor: Kurir, 24.Nov.2014, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STUDENTSKI POKRET NA FILOZOFSKOM: Dogovor sa upravom nismo postigli

Fakultet je blokiran već pet nedelja, a uprava je pre tri dana isključila struju i grejanje kako bi, prema rečima studenata, prekinula njihov bunt

BEOGRAD - Samoorganizovani studentski pokret saopštio je danas da studenti ne odustaju od svojih zahteva i blokade zgrade Filozofskog fakulteta, demantujući time navode uprave tog fakulteta da je postignut dogovor da se protest prekine.

Pokret je demantovao jučerašnje saopštenje dekanskog kolegijuma Filozofskog fakulteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da će zgrada Fakulteta danas ostati zatvorena, da su studentski zahtevi ispunjeni i da više nema razloga za blokadu.

Studentski pokret smatra da su te tvrdnje još jedan u nizu pokušaja diskreditovanja studentskog protesta i samih studenata. Filozofski fakultet je blokiran već pet nedelja, a uprava fakulteta je pre tri dana isključila struju i grejanje kako bi, po rečima studenata, prekinula njihov bunt.

Dekan Filozofskog fakulteta Miloš Arsenijević rekao je pre tri dana da je većina studenata na odeljenjima fakulteta izglasala da se protest prekine pošto je ispunjena većina njihovih zahteva. Dekan je kazao da su ispunjena tri od četiri zahteva i da zahtev koji se tiče besplatne prijave više od 60 ESPB bodova nije ispunjen zato što ne postoji zakonska mogućnost za to. Studentima su ispunjeni zahtevi da oni koji su iz generacije 2006. godine mogu da nastave studije iako im je status studenta istekao, da se ne naplaćuju dve ispitne prijave i da peta godina studija bude budžetska.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Studenti Filozofskog demantuju da je postignut dogovor sa upravom

Izvor: Blic, 24.Nov.2014

Studenti okupljeni oko Samoorganizovanog studentskog pokreta, koji već pet nedelja drži u blokadi Filozofski fakultet, demantovali su danas da je postignut dogovor sa upravom fakulteta da se protest prekine...Naime, dekanski kolegijum Filozofskog fakulteta juče je saopštio da će zgrada Fakulteta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.