ŠTRAHEOV KABINET U SENCI: Gudenus viđen za zamenika gradonačelnika Beča!

Izvor: Kurir, 03.Sep.2015, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTRAHEOV KABINET U SENCI: Gudenus viđen za zamenika gradonačelnika Beča!

BEČ - Hajnc-Kristijan Štrahe (Heinz-Christian Strache) lider Slobodarske partije Austrije (FPÖ), vodeći je kandidat slobodaraca na predstojećim izborima za gradski/pokrajinski parlament Beča 11. oktobra.

Štrahe priželjkuje prvo mesto za svoju partiju i nada da bi potom mogao da postane gradonačelnik Beča. Zato je prezentovao svoj "kabinet u senci", najbliže saradnike sa koje bi vladao Bečom, ako osvoji vlast.

Kao zamenika gradonačelnika, Štrahe je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << najavio Johana Gudenusa (Johann Gudenus), koji mu je partijski zamenik u Beču i vođa odborničkog kluba FPÖ u Skupštini Beča.

U intervjuu za bečki Kurir Štrahe je kao bečkog gradskog/pokrajinskog ministra finansija najavio sadašnjeg bečkog ministra bez portfelja, stručnjaka za poreze Herberta Fuksa (Herbert Fuchs). Na mestu bečkog ministra zdravstva Štrahe bi hteo da ima lekara Gintera Koderholda (Günther Koderhold).

Zanimljivo je i kako bi lider slobodaraca rešio pitanje bečkog ministra prosvete. Poslednjih godina je bile velika diskusija u o tome da li FPÖ, kao druga najjača partija u Skupštini Beča, ima automatsko pravo na mesto zamenika ovog ministra. Vladajuća Socijaldemokratska partija (SPÖ) to nije dozvolila. Štrahe bi sada lično preuzeo mesto bečkog ministra prosvete, ako postane gradonačelnik.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.