STARI DOBRI BRANISLAV NUŠIĆ: Lopov otac, lopov ćerka

Izvor: Kurir, 30.Jul.2015, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STARI DOBRI BRANISLAV NUŠIĆ: Lopov otac, lopov ćerka

U komadu „Dva lopova“ pre 45 godina igrao je Voja Brajović, a danas u novom čitanju jednu od zapaženih uloga ima njegova Iskra

Pozorište Slavija otvara vrata za publiku 3. oktobra premijerom drame „Dva lopova“ Branislava Nušića, u režiji Velimira Velje Mitrovića.

Predstava kao ispit

Predstava po ovom tekstu je pre skoro pola veka izvođena na Fakultetu dramskih umetnosti i donela je sreću tada studentu  glume Voji Brajoviću, a danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u novom čitanju jednu od dve ženske uloge igra njegova ćerka Iskra.

"Imao sam tada 20 godina. Igrali smo je kao ispit na trećoj godini. Nakon te predstave nas četvorica ušli smo u stalni angažman u JDP. Mojoj ćerki, kao i drugoj deci, da bi danas dobili posao u pozorištu, potrebno je da se desi čudo. Pomalo ste me rastužili jer nema više mog divnog kolege Vlade Jevtovića i profesora Minje Dedića, s kojima sam je radio. Upravo pevušim song za predstavu koji je uradio Zoran Simjanović. Mladoj ekipi želim da je izvode pred punom salom i na radost publike", kaže Voja za Kurir.

Adaptacija

CITATI IZ KOMEDIJA

Nova adaptacija načinjena je od scena, fragmenata i citata iz Nušićevih komedija: „Pokojnik“, „Dva lopova“, „Gospođa ministarka“, „Ožalošćena porodica“, „Dr“, „Sumnjivo lice“ i „Svinja“. Osim Iskre, u podeli su Vesna Paštrović, Lepomir Ivković, Srđan Karanović i Miljan Prljeta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.