SRS traži sednicu o Republici Srpskoj

Izvor: RTS, 08.Feb.2012, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS traži sednicu o Republici Srpskoj

Srpska radikalna stranka zatražila održavanje sednice parlamenta na kojoj bi se razmatrala državna politika prema Republici Srpskoj.

Srpska radikalna stranka uputila je zahtev za održavanje sednice parlamenta kako bi se razmotrila državna politika Srbije prema Republici Srpskoj.

Poslanik SRS Nemanja Šarović rekao je da ta stranka traži da predsednik Srbije i funkcioneri vlade na sednici odgovore na pitanja o politici Srbije prema sve učestlijim najavama izmene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dejtonskog sporazuma i napadima na ustavni poredak i status Republike Srpske.

On je dodao da je ta stranka podnela zahtev za održavanje sednice predsednici parlamenta Slavici Đukić Dejanović.

Šarović je na konferenciji za novinare u parlamentu podsetio da je lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović nedavno izjavio da je Republika Srpska genocidna tvorevina.

"Na tu monstruoznu izjavu Boris Tadić je morao da odreaguje mnogo ozbiljnije. Njegov stav je bio poprilično blagonaklon", rekao je Šarović i dodao da je Tadić rekao da ne podržava Jovanovića, ali i da svako ima pravo na svoj politički stav.

Šarović je izjavio da je nedopustivo da za predsednika Srbije, koja je garant Dejtonskog sporazuma, ta tvrdnja Jovanovića bude legitiman politički cilj.

SRS izražava bojazan, objasnio je on, da politika Tadića u budućnosti, pod uticajem velikih sila SAD i EU, ne dobije novu notu i da ovo što je sada validan stav Jovanovića ne postane vremenom, nakon narednih izbora, i validan državni stav.

"Želimo da sprečimo tu mogućnost", dodao je Šarović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadiću, dođi u Skupštinu da razgovaramo

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2012

Poslanik Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović izjavio je danas da je ta partija podnela zahtev predsedniku parlamenta Slavici Đukić Dejanović da odredi dan kada će predsednik Srbije Boris Tadić i članovi Vlade odgovarati na poslanička pitanja o aktuelnoj temi...Šarović je na konferenciji...

Nastavak na Vesti-online.com...

SRS: Tadić da dođe u parlament

Izvor: BKTV News, 08.Feb.2012

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović izjavio je danas da. je ta partija podnela zahtev predsedniku parlamenta Slavici Đukić Dejanović da odredi dan kada će predsednik Srbije Boris Tadić i članovi Vlade odgovarati na poslanička pitanja o aktuelnoj temi.. Šarović je na konferenciji...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.