SRS: Od Srbije zatraženo da isporuči Šešelja do 26. maja

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Od Srbije zatraženo da isporuči Šešelja do 26. maja

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka /SRS/ došla je do informacije da je Žalbeno vijeće Haškog tribunala donijelo povjerljivu odluku u kojoj od Vlade Srbije traži da lidera radikala Vojislava Šešelja najdalje do utorka, 26. maja, vrati u pritvor u Ševeningenu, potvrđeno je Srni u SRS-u.

Član Predsjedničkog kolegijuma SRS-a Miljan Damjanović izjavio je za Srnu da ima pouzdane informacije da je odluka Žalbenog vijeća Haškog tribunala već stigla na adresu u Namanjinoj.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />On je naglasio da više puta iznesen stav lidera SRS-a Vojislava Šešelja da se neće dobrovoljno vratiti u Hag - ostaje nepromijenjen.

Šešelj se na privremenoj slobodi, na koju je pušten zbog lošeg zdravstvenog stanja, nalazi od 14. novembra.

On se u Srbiju vratio neosuđen, nakon 11 godina provedenih u pritvoru.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vulin: Odluka Haga je usmerena na destabilizaciju Vlade

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2015

Odluka Haškog tribunala o povratku lidera radikala Vojislava Šešelja u Hag usmerena je na destabilizaciju Vlade i predstavlja pritisak na njenog predsednika, ocenio je ministar Aleksandar Vulin i poručio da će vlada očuvati mir i stabilnost u zemlji..."Šta god se bude dešavalo u narednim danima,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.