SRPSKA POLICIJA TRAŽI LAŽNOG BOMBAŠA: Pretnje o eksplozivu upućene sa broja 064

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2017, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKA POLICIJA TRAŽI "LAŽNOG BOMBAŠA": Pretnje o eksplozivu upućene sa broja 064

Serija lažnih dojava o bombama u Crnoj Gori možda je upućena iz Srbije ili Bosne i Hercegovine

Srpska i bosanska policija proveravaju ko su osobe ovog meseca poslale pet lažnih dojava o bombama na elitnim lokacijama u glavnom gradu Crne Gore.

Posle dojava u postavljenim bombama, evakuisani su hotel "Hilton", Poslovni centar "Kapital plaza", diskoteka "Beagle", tržni centar Delta siti i hotel "Hemeru". Posle detaljnih pregleda kontradiverzione jedinice, ispostavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se da su sve dojave bile lažne. Kako su ranije saopštili iz policije, utvrđeno je da su pozivi stigli iz zemalja u regionu.

- Brojevi sa kojih su upućeni pozivi su brzo identifikovani. Crnogorska policija je odmah putem Interpola i međunarodne policijske saradnje nadležnim organima u tim državama dostavila zahteve za dobijanje potrebnih informacija radi procesuiranja tih osoba. Postupanje po našim zahtevima u Srbiji i Bosni i Hercegovini je u toku - navela je ranije u saopštenju crnogorska policija i podsetila da su se sa sličnim problemima ne tako davno susrele i srpska i hrvatska policija.

Navedeno je i da osim KD ekipe, mora da se angažuju i službeni psi, tehnika i ostale resurse, i da sve troškove snosi policija, kao i da se lažnim dojavama stvara panika i remeti funkcionisanje objekata i rutina zaposlenih i klijenata.

U srpskoj policiji nam je potvrđeno da rade na identifikaciji osoba koje su uputile te uznemiravajuće pozive, i da će o tome obavestiti kolege iz Crne Gore.

U diskoteku "Beagle" upućen je lažni poziv o postavljenoj bombi, i to sa srpskog broja 064. Alarmanti poziv bio je za vreme gostovanja jedne estradne zvezde, kada je diskoteka bila puna posetilaca. Muškarac koji je dojavio da je u tom velikom prostoru postavljena bomba, pričao je ekavicom.

Miodrag Kruščić, vlasnik diskoteke "Beagle" naveo je da se samo u toku ovog meseca bilo dva poziva o postavljenim bombama, i da su obe dojave bile lažne. Oba poziva su upućena iz srpske mobilne mreže 064, jedan na njegov, a drigi na broj diskoteke, i to za vreme nastupa estradnih zvezda. Koncerti su prekinuti, a posetioci evakuisani.

- Te pozive shvatam kao finansijski atentat na mene - kategoričan je Kruščić koji je izrazio nadu da će srpska policija "identifikovati osobe koje su pokušale da ga materijalno unište".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.