SREĆA u nesreći! Oslobođeni holandski novinari oteti na severu Kolumbije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2017, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SREĆA u nesreći! Oslobođeni holandski novinari oteti na severu Kolumbije!

Oteti pre četiri dana

Pobunjenici Nacionalne oslobodilačke armije objavili su danas da su oslobodili dvojicu holandskih novinara koje su oteli pre četiri dana na severu Kolumbije.

- Dvojica stranaca koje je Nacionalna oslobodilačka armija bila zarobila u Katatumbu su oslobođena -  navela je ta pobunjenička levičarska grupa na Tviteru, prenela je agencija AFP.

Policija Kolumbije je, nakon otimce pre četiri dana, saopštila da su "izveštač Derk Johanes >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bolt (62) i njegov kamerman Eugenio Ernest Folender (58), obojica državljani Holandije, zaustavljeni u El Tari" i da se sumnja da su ih oteli pobunjenici Nacionalne oslobodilačke armije.

Guerrilla del ELN confirma la liberación de los periodistas holandeses Derk Johannes Bolt y Eugenio Ernest Marie Follender. pic.twitter.com/zu1CPJ8Kjh

— Noticias RCN (@NoticiasRCN) June 23, 2017

Ministarstvo spoljnih poslova Holandije je potom potvrdilo da su u Kolumbiji kidnapovana dvojica zaposlenih na holandskoj televiziji, prenosi Rojters.

Ti novinari rade emisiju pod nazivom "Nestali".

AFP podseća da su u istoj oblasti u maju prošle godine pobunjenici kidnapovali novinara koji ima državljanstvo i Kolumbije i Španije, kao i još dvojicu kolumbijskih tv reportera. Oni su kasnije oslobođeni.

Nacionalna oslobodilačka armija je poslednja veća pobunjenička grupa u Kolumbiji koja ima oko 1.500 boraca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.