Srce preminule devojke ostvariće sve njene želje

Izvor: Press, 11.Apr.2014, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srce preminule devojke ostvariće sve njene želje

- Kristina je jednom prilikom spomenula mom suprugu nešto sa tog spiska, ali on nije znao da je sve to stavila na papir. To toliko liči na nju, bila je veoma organizovana. Isplanirala je ceo život... Kao da je znala da neće dugo živeti. Osećala je da mora još mnogo toga da uradi - kaže Sandra Česterman.
Kristinu Česterman (21), koja je studirala za medicinsku sestru na Državnom univerzitetu “Čiko” u Kaliforniji, u septembru je, navodno pod dejstvom alkohola, udario vozač >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << automobila dok se biciklom vraćala kući sa predavanja.  Nekoliko dana kasnije proglašena joj je moždana smrt, ali je sudbina imala neverovatan plan - takv da će stavke sa njenog spiska, uprkos njenoj preranoj smrti, ipak biti ispunjene.
Kristina je bila donor organa, a zahvaljujući njenim organima, već je spaseno nekoliko ljudi. Među njima je i Suzan Vieiru, 64-godišnja penzionisana negovateljicu iz Kambela (Kalifornija), koja je dobila Kristinino srce.
Pošto davaoci i primaoci organa nemaju informacije jedni o drugima, Vieria nije znala od koga je dobila srce. A onda ju je jednog dana pozvala prijateljica i ispričala da je pročitala članak o Kristini Česterman, njenom spisku i o tome da se njena majka nada da će upoznati ženu koja je dobila njeno srce.
Neverovatan obrt sudbine
- Pročitala mi je Kristininu listu. Kao da mi je neko dao moju životnu biografiju. Bilo je toliko stavki koje sam ja već ostvarila. Naježila sam se - ispričala je bivša negovateljica.
Ona je, na primer, već jahala kamilu i išla u školu letenja, a obe stvari stajale su na Kristininom spisku.
Sandra Česterman i Viera stupile su tog dana u kontakt posredstvom društvenih mreža i dogovorile se da se ubrzo i lično upoznaju. Sandri Česterman je bilo posebno važno da zagrli Vieiru i oseti otkucaje ćerkinog srca.
- Tako sam se dobro osećala što sam blizu Kristininog srca. Čini mi se kao da je Kristina izabrala Suzan. Srce je ono što čovek jeste i mislim da je upravo Suzan trebalo da ga dobije - ispričala je nakon susreta Kristinina majka.
Suzan Vieira sada želi da oda počast Kristini Česterman na poseban način: tako što će ispuniti ostatak njenih želja sa spiska. Između ostalog, moraće da obiđe sve kontinente i da se oproba u skajdajvingu.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

SRCE JAČE OD SMRTI: Više nije među živima, ali njene želje se ostvaruju

Izvor: Kurir, 11.Apr.2014

Kristinu Česterman (21), koja je studirala za medicinsku sestru na Državnom univerzitetu “Čiko” u Kaliforniji, u septembru je, udario pijani vozač automobila dok se biciklom vraćala kući sa predavanja. Nekoliko dana kasnije proglašena joj je moždana smrt, ali je sudbina imala neverovatan...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.