SRBIJA DO 2020. Čadež: Reforme će brzo dati rezultate

Izvor: Kurir, 28.Jan.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA DO 2020. Čadež: Reforme će brzo dati rezultate

Iskreno se nadam da će problem sa Železarom biti rešen, jer je to jedan od velikih problema domaće ekonomije, rekao je predsednik Privredne komore

BEOGRAD - Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je danas da će reforme koje se sprovode u Srbiji vrlo brzo dati rezultate i izrazio uverenje da će Vlada naći rešenje za Železaru.

"Iskreno se nadam da će problem sa Železarom biti rešen, jer je to jedan od velikih problema domaće ekonomije", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je Čadež novinarima na predstavljanju Strategije Srbija do 2020.

On je rekao da bi se, ukoliko bi se Železara ugasila, došlo u situaciju da se stepen industrijalizacije zemlje vrati na niži nivo.

Govoreći o reformama koje Vlada Srbije sprovodi, Čadež je ocenio da će se prvi benefiti osetiti veoma brzo.Predsednik PKS je ukazao na to da će do boljitka doći čim se "razreši" sa politikom nepotrebnog subvencionisanja državnih preduzeća, tako da će rasterećen deo privrede moći da raste.

"Čini mi da smo za razliku od prethodnih godina, sada na dobrom putu da na pravi način pristupimo problemima i da krenemo u ozbiljne strukturne reforme", rekao je Čadež.Dosadašnje reforme su, naveo je on, bile "jedan korak napred, a dva nazad" i ukazao da u narednom periodu mora da se reši pitanje dokvalifikovanja ljudi koji ostanu bez posla.

Čadež je ocenio kao jako važno to što se krenulo sa rešavanjem sudbine firmi u restrukturiranju, istakavši da je oslobađanje privrede od tog balasta jedini preduslov za razvoj realnog sektora."Na dobrom smo putu, ali puno toga još mora da se uradi", rekao je Čadež i ukazao da nijedno društvo ne može da izdrži tranziciju dugu 20 godina.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čadež: Reforme će vrlo brzo dati rezultate

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2015

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je danas da će reforme koje se sprovode u Srbiji vrlo brzo dati rezultate i izrazio uverenje da će Vlada naći rešenje za Železaru..."Iskreno se nadam da će problem sa Železarom biti rešen, jer je to jedan od velikih problema domaće ekonomije",...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.