Izvor: Blic, 28.Okt.2016, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRAMOTAN POTEZ GRUPE KOMŠIJA Bolesnog čoveka "ženili" u javnoj kući, pa mu uzeli imovinu, srbija/društvo

Bolestan i nesposoban da brine o sebi, Mile Nedeljković (50) je iskorišćen da pojedinim komšijama, koji su mu obećali „ženidbu“ tako što su ga vodili u javnu kuću, budzašto proda svoju očevinu.

O nesvakidašnjem slučaju "Blic" su obavestili pojedini žitelji Pecke kod Osečine, tvrdeći da je Nedeljković žrtva prevare pojedinih meštana, zbog čega je, pored zemlje i okućnice, ostao i bez polovine kuće koju je nasledio od pokojnog oca.

- Mile, nažalost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije bio sposoban za samostalni život ni dok mu je otac bio živ. Već nekoliko godina, otkad živi sam, iskorišćavaju ga pojedinci koji su ga vodili u Valjevo, u javnu kuću Vladana Tulimirovića Megasa, koji je nedavno uhapšen zbog trgovine ljudima, pod izgovorom da će ga tu oženiti. Za uzvrat on im je po smešnim cenama prodao imovinu. Cela Pecka to zna, ali malo ko želi da priča o tome. Ostavljen je da živi na suvom hlebu i bez ogreva, danima iz odžaka ne vidimo dim, plašimo se da će se na kraju smrznuti jer dugo već ne izlazi nigde - pričaju sagovornici "Blica" koji insistiraju na anonimnosti.

Nedeljkovića "Blic" zatiče u sobičku od nekoliko kvadrata, punom krša, starudije i memle, sa teškim, ustajalim vazduhom jer Mile, koji teško i nepovezano govori, priznaje da ne pamti kada se okupao.

- Jeste, pokojni Sloba me je vodio u Valjevo kod tih žena da me oženi, da ima neko da me gleda. Ali one nisu htele da idu sa mnom, smejale su se. Prodao sam nešto zemlje da bih se oženio, rekao mi je da tako treba. Ne znam za koliko, ne razumem se u vrednost. Sad mi nije ostalo ništa, a polovinu od 12.000 dinara invalidske penzije uzme mi "Vodovod" zbog duga. Kičma me boli, teško mogu na noge, samo ležim pokriven. Nekada mi neko donese hleba i salame. I komšija me gleda, ali nema ni on mnogo - priča nesrećni čovek.

Komšija koga Mile pominje je R. P. (48) iz obližnjeg sela, kojeg "Blic" takođe zatiče u zapuštenoj kući Nedeljkovićevog oca. On kaže da mu je Mile školski drug i da je u Pecku došao da ga "pomogne" jer nema nikog drugog. Priznaje da se sa Miletom dogovorio da mu pripadne polovina kuće, ali ne želi da pokaže ugovor o tome, već ističe da je sam platio 100.000 dinara duga za struju.

Centar za socijalni rad: Reagovaćemo

Nedeljković je Centru za socijalni rad u Osečini poznat isključivo kao korisnik jednokratne materijalne pomoći, ali im se dugo nije obraćao sa tim zahtevom.

- Posle smrti oca, kada je živeo sam, posetili su ga naši službenici i predložili mu smeštaj u domu jer ne može sam da brine o sebi, kako bi imao obezbeđena sredstva za život i zdravstvenu negu, ali se nije izjasnio o tome - kaže za „Blic“ direktorka Jovana Milanović, ističući da Centru nije prijavljena situacija u kojoj se Mile trenutno nalazi, ali da će njihovi radnici reagovati i posetiti ga.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.