SRAMOTA OGNJANOVIĆA: Nismo imali kome da vratimo novac jer nam nisu ni tražili!

Izvor: Press, 01.Feb.2015, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRAMOTA OGNJANOVIĆA: Nismo imali kome da vratimo novac jer nam nisu ni tražili!

Kad je naša Tijana preminula, niko od onih koji su uplaćivali novac nije zahtevao od nas da damo ta sredstva, izjavili su Nebojša i Jelena Ognjanović i negirali da su prisvojili pare
Nebojša i Jelena Ognjanović, roditelji pokojne Tijane (8), rekli su na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu da nisu imali kome da vrate novac jer im niko nije ni tražio.

Oni su sve vreme tvrdili da nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << želeli da prisvoje sredstva za lečenje njihove ćerke i da su najveći deo dali Institutu za majku i dete za kupovinu aparata i opreme.

Više od četiri i po sata Nebojša i njegova supruga pokušavali su da objasne tužiocu da nisu krivi za krivična dela pranje novca i prevaru, koja im se stavljaju na teret.
- Kad je naša ćerka preminula, novac nismo imali kome da vratimo jer niko od onih koji su uplaćivali nije to tražio od nas - izjavio je navodno Nebojša Ognjanović, koji je prvi saslušan pred zamenikom tužioca.

Ne dajemo novac fondovima

Kako Kurir nezvanično saznaje, on je tvrdio i da je preostali novac pravno i zakonski njihov, ali da oni iz moralnih razloga ne žele da ga zadrže.
- Veći deo novca dali smo Institutu za majku i dete, ostatak nameravamo da damo bolesnoj deci, njihovim roditeljima i bolnicama. Ne želimo da novac završi ni u jednom državnom ili privatnom fondu - izjavio je navodno otac preminule devojčice.

Oni su naveli da nisu otvarali tajne račune i pokušavali da sakriju novac.
- Tvrdili su da su novac nastavili da prikupljaju i kad je na računu bilo dovoljno za Tijaninu operaciju jer je procena bila da će za zahvat i postoperativni tok biti neophodno oko tri miliona dolara - kaže izvor iz istrage.

Građani Srbije sakupili su novac za lečenje devojčice, koja nije dočekala operaciju jer je preminula 15. jula u Hjustonu.

- Objasnili su i da je deo prikupljenog novca prebačen pre operacije na račun Jelene Ognjanović kako bi u SAD lakše raspolagali novcem koji im je, osim za operaciju, bio neophodan i za postoperativni tok - dodaje sagovornik iz istrage.

Sredstva u bankama

Zdenko Tomanović, advokat porodice Ognjanović, smatra da se postupak protiv vodi da bi se našao izgovor da se novčana sredstva, koja pravno pripadaju Ognjanovićima, uzmu kako bi njima raspolagali fondovi.
- Pravno je nedopustivo da policija prvo podnosi prijavu, a onda traži od Ognjanovića i njihovih prijatelja iz Austrije dokaze kako bi proverila svoju prijavu - rekao je Tomanović.

Ilija Hodoba, inspektor i član radne grupe u slučaju Ognjanović, izjavio je da su policajci podneli krivičnu prijavu na osnovu dokaza.
- Sredstva su nađena u jednoj domaćoj banci, koje nas je odvela do računa u Americi. Dosad se nismo bavili proverama čistoće novca, već tokovima i postojanjem računa koji nisu obuhvaćeni ostavinskom raspravom - izjavio je Hodoba.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.