SRAMOTA: Đilasov čovek sebi poklonio 2,2 miliona!

Izvor: Kurir, 23.Apr.2014, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRAMOTA: Đilasov čovek sebi poklonio 2,2 miliona!

Milo Durutović, pomoćnik direktora Agencije za evropske integracije, izabrao svoj NVO za dva projekta i to debelo naplatio. Protiv njega je podneta krivična prijava jer je falsifikovao izveŠtaj američke ambasade

BEOGRAD - Arčili na sve strane.

Milo Durutović, bivši pomoćnik direktora Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, inače kadar DS i Dragana Đilasa, dodelio je u dva navrata posao nevladinoj organizaciji čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je osnivač i tako uzeo ukupno 2,2 miliona dinara iz gradske kase. Pride, predstavnici NVO Mala barka (kasnije preimenovane u Centar za evropski razvoj društva - CERD), čiji je osnivač Durutović, falsifikovali su dokumenta kako bi se uopšte i prijavili na jedan od ta dva konkursa, zbog čega su protiv njih podnete i krivične prijave!

Zloupotreba položaja

- Agencija je 8. februara 2013. godine objavila javni poziv za dostavljanje prijava radi finansiranja projekta, a Komisija za sprovođenje javnog konkursa, čiji je član i Durutović, mesec dana kasnije je donela odluku da se sredstva u iznosu od 500.000 dinara dodele organizaciji Centar za evropski razvoj društva za projekat „Evropo, pitam se i ja“. Međutim, Komisija za kontrolu realizacije projekta utvrdila je da je Durutović član osnivačkog odbora i prvi zastupnik udruženja CERD! - kaže izvor našeg lista i dodaje:

- I CERD je kao partnerske organizacije naveo Ambasadu SAD, Kancelariju za evropske integracije RS i „Ipsos stratedžik marketing“, ali je Komisija za kontrolu realizacije projekta utvrdila da je ovaj NVO falsifikovao njihove izjave, zbog čega je „Stratedžik“ najavio krivičnu prijavu, a Kancelarija za evropske integracije RS ju je već podnela!

Neće da vrati pare

Zbog nepravilnosti CERD je naloženo da vrati 500.000 dinara, što su i  učinili 2013. godine.

Durutović je takođe 2011. dao 1,7 miliona dinara organizaciji Mala barka.

- Međutim, oni taj novac neće da vrate pod izgovorom da su projekat uradili - dodaje izvor našeg lista.

Agencija za evropske integracije

TAČNO JE, BIO JE U SUKOBU INTERESA

Otkriveno je da je CERD falsifikovao dokumenta, kao i da je Durutović bio u sukobu interesa, ali mi o tome ne možemo ništa više da pričamo. Novac za jedan projekat je vraćen, tražili smo povraćaj novca sa sve kamatom i za drugi projekat. Durutović je u međuvremenu podneo ostavku - poručili su iz Agencije za evrointegracije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.