SPREMNI SMO DA SE BORIMO PROTIV TERORISTA Zajednička protivteroristička vežba jedinica Srbije i Republike Srpske

Izvor: Blic, 29.Jul.2016, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SPREMNI SMO DA SE BORIMO PROTIV TERORISTA" Zajednička protivteroristička vežba jedinica Srbije i Republike Srpske

Ministar Nebojša Stefanović najavio je zajedničku vežbu protivterorističkih jedinica Srbije i Republike Srpske, na današnjem sastanku sa ministrom policije Draganom Lukačem u Banjaluci.

Vežba će kako je navljano biti održana tokom avgusta, a njen cilj je, kako je najavljeno, da se pokaže obučenost i spremnost bezbednosnih snaga da se deluje u složenim uslovima i kompleksnim zadacima.

Prema rečima Stefanovića, naša zemlja će u vežbi angažovati Specijalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << antiterorističku jedinicu, Žandarmeriju i sve druge jedinice policije potrebne da se demonstrira uvežbanost i spremnost.

- Naš zadatak je da pokažemo da smo spremni da sprečimo delovanje terorista i potencijalno izvršenje terorističkih napada - rekao je Stefanović i dodao da je dobro da građani znaju da na svojoj strani imaju policiju koja uvek može da ih zaštiti.

Stefanović je takođe naveo, povodom stanja sa migracijama, da zajedničke patrole vojske i policije Srbije na terenu već daju rezultat u radu, koji se prvenstveno ogleda u tome što se smanjuje broj krijumčara koji ilegalno prebacuju migrante.

- Prvi kontakt sa Srbijom ne može biti kršenje naših zakona. Zato želimo sve da uputimo na zakonite procedure, bilo procedure za azilante ili upućivanje u prihvatilišta za strance radi dalje zakonske procedure - poručio je ministar Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da dva ministarstva moraju da unapređuju saradnju, da se jednice upoznaju, kako bi mogli zajednički da odgovore na sve pretnje.

On je takođe ovom prilikom pohvalio način na koji je naše ministarstvo unutrašnjih poslova odgovorilo na ilegalne migracije, ocenivši da su se Srbija i MUP veoma dobro nosili sa ovim problemom.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je danas, nakon sastanka sa ministrom policije Republike Srpske Draganom Lukačem u Banjaluci, da će dve zemlje nastaviti da unapređuju saradnju i da će se zajedničkim snagama suprotstaviti terorizmu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.