SPREČILI NASILJE NA ULICAMA: Bečka policija zabranila demonstracije protiv desničarskog bala!

Izvor: Kurir, 28.Jan.2015, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPREČILI NASILJE NA ULICAMA: Bečka policija zabranila demonstracije protiv desničarskog bala!

Prethodno je levičarski savez "NoWKR" saopštio da ne može da isključi nasilje na protestu i pozvao je učesnike da se posetiocima bala suprostave višestrukim sredstvima

BEČ - Bečka policija zabranila je održavanje demonstracije protivnika desničarskog bala, koji će biti održan u petak u glavnom gradu Austrije.

Predsednik bečke policije Gerhard Pirstel saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare da "neće biti demonstracije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << NoWKR" u petak.

On je to obrazložio time da se levičarski savez, koji je prijavio okupljanje, nije distancirao od nasilnih akcija.

Prethodno je levičarski savez "NoWKR" saopštio da ne može da isključi nasilje na protestu i pozvao je učesnike da se "posetiocima bala suprostave višestrukim sredstvima".

Pored protesta "NoWKR", zabranjene su i još četiri demonstracije Slobodarske partije Austrije (FPO), koja podržava bal desničara.

U petak će, u bečkoj palati Hofburg, biti održan desničarski bal pod nazivom "Bal akademika", koji je prethodni godina vodio ka sukobu policije i levičara, koji pokušavaju da spreče goste da dođu do palate.

Policija će, kao i ranijih godina, uspostaviti zonu zabrane ulaska, kako bi osiguralo da ne može doći do direktnog kontakta posetioca bala i levičara.

Levičari su proteklih godina u okršaju sa policijom napravili veliku štetu u gradu.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

U Austriji zabranjene demonstracije protiv desničarskog bala u palati Hofburg

Izvor: Blic, 28.Jan.2015

Bečka policija zabranila je održavanje demonstracije protivnika desničarskog bala, koji će biti održan u petak u glavnom gradu Austrije...Predsednik bečke policije Gerhard Pirstel saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare da "neće biti demonstracije NoWKR" u petak, jer se taj levičarski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.