SPOMENIK PAPI JOVANU PAVLU U BANJALUCI

Izvor: Kurir, 23.Jun.2010, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPOMENIK PAPI JOVANU PAVLU U BANJALUCI

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik HDZ BiH Dragan Čović i banjalučki biskup Franjo Komarica dogovorili su se da se spomenik bivšem papi Jovanu Pavlu II podigne u Banjaluci.

Dogovor je postignut juče posle poruka iz Sarajeva da će spomenik papi Jovanu Pavlu II biti srušen ukoliko bude podignut u ovome gradu, potvrđeno je Dnevnom listu u HDZ BiH. Potpredsednik HDZ BiH Marinko Čavara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koji je prisustvovao jučerašnjem sastanku u Banjaluci Dodika, Čovića i Komarice, rekao je tom listu da bi, prema sadašnjoj ideji, spomenik trebalo da bude izgrađen na Petrićevcu.

"Biskup Komarica prihvatio je ovu inicijativu Čovića i podršku Dodika sa oduševljenjem. Odmah su objavili da će se krenuti sa izradom idejnog rešenja i osnivanjem organizacionog odbora u kome će biti tri osobe", rekao je Čavara.

On je izrazio nadu da će ova ideja u što skorije vreme sprovesti u delo, jer je cilj da se pošalje poruka povodom obeležavanja sedme godišnjice od papine posete Petrićevcu.

Komentarišući pretnje iz Sarajeva da će spomenik papi biti srušen ukoliko bude postavljen u ovom gradu, Čavara je rekao da građani Sarajeva treba da pošalju jasnu poruku i sebi i svima u svetu "ko odlučuje u Sarajevu o tome šta će se izgraditi, a šta neće".

- Ako je neko doprineo poboljšanju stanja u BiH, onda je to papa Jovan Pavle Drugi koji je pozivao na mir i tražio da se doprinese stabilizaciji odnosa i miru u BiH - dodao je Čavara.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Spomenik papi Jovanu Pavlu II biće u Banjaluci

Izvor: Glas javnosti, 24.Jun.2010, 07:11

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik HDZ BiH Dragan Čović i banjalučki biskup Franjo Komarica dogovorili su se da se spomenik pokojnom papi Jovanu Pavlu II podigne u Banjaluci. Dogovor je postignut posle poruka iz Sarajeva da će spomenik papi Jovanu Pavlu II biti srušen...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.