SKANDAL U EP: Hrvati odbijaju da rade na članstvu Srbije u Uniji!

Izvor: Kurir, 30.Avg.2014, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL U EP: Hrvati odbijaju da rade na članstvu Srbije u Uniji!

Na spisku delegacije, koju čini od 12 do 15 članova EP, za našu zemlju nalazi se samo Ivan Jakovčić iz IDS

BRISEL - Hrvatski poslanici u Evropskom parlamentu (EP) odbijaju da rade u delegaciji koja je zadužena za odnose sa Srbijom kao kandidatom za članstvo u Evropskoj uniji.

Naime, na spisku delegacije, koju čini od 12 do 15 članova EP, za našu zemlju nalazi se samo Ivan Jakovčić iz IDS, i to kao zamena a ne kao član, dok s druge strane gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << polovinu pripadnika Odbora za Bosnu i Hercegovinu, odnosno njih pet, čine Hrvati. S obzirom na to da ne postoji posebna delegacija samo za BiH, već je ista zadužena i za Kosovo, tih pet hrvatskih funkcionera baviće se i pitanjima vezanim za južnu srpsku pokrajinu.

Neobičan trend hrvatskih funkcionera obelodanio je popis članova delegacija EP za odnose s državama izvan Unije, posebno onima iz regije zapadnog Balkana, a njegove rezultate objavio je Jutarnji list.

- Kako Hrvatska još ima neka otvorena pitanja u odnosu sa Srbijom, ali i zbog iskustva koje ima u procesu proširenja, u čemu može pomoći Srbiji, očekivalo se da će barem neki naši poslanici biti u delegaciji za odnose Evropskog parlamenta sa Srbijom. Trgovinski odnosi Hrvatske i Srbije od velikog su značaja, a u Srbiji živi i hrvatska nacionalna manjina - navodi Jutarnji list.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.