SILOVANJE  U ŠKOLI: 500 učenika i profesora na analizi DNK

Izvor: Kurir, 14.Apr.2014, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SILOVANJE U ŠKOLI: 500 učenika i profesora na analizi DNK

Tinejdžerka je silovana u jednoj školi i analizi se mora odazvati 475 učenika, 31 nastavnik i 21 drugih članova osoblja ili lica koja su bila tu u vreme napada

Učenici i osoblje muškog pola jedne francuske srednje škole, ukupno 527 osoba, moraju da daju uzorak za DNK analizu dok policija traga za napadačem koji je silovao jednu tinejdžerku.

Tužilaštvo u gradu La Rošel, na zapadu Francuske, saopštilo je da će uzimanje uzorka  za DNK analizu trajati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od danas do srede u srednjoj školi "Fenelon-Notr Dam" gde je 16-godišnja devojka silovana 30. septembra u toaletu koji nije bio osvetljen.

Policija je uspela da sa njene odeće uzme genetski materijal, ali nije uspela da nađe odgovarajući profil u bazi podataka DNK.

"To se dogodilo tokom nastave u zatvorenom prostoru. Odluka da se ovoliki broj ljudi podvrgne analizi doneta je jer je to jedini način da se dođe do nekih podataka", rekla je Šantal Devo, direktor ove privatne rimokatoličke škole.

Analizi se mora odazvati 475 učenika, 31 nastavnik i 21 drugih  članova osoblja ili lica koja su bila tu u vreme napada. Troškovi testova iznosiće oko 5.000 evra.

Francuska ima veliku bazu podataka DNK, sa ukupno dva miliona profila, a odbijanje analize može da se koristi kao dokaz na sudu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.