SIĆU DAO SIROMAŠNIMA: Penzionisani bankar ukrao 1,2 miliona evra sa računa bogatih klijenata!

Izvor: Kurir, 01.Nov.2014, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIĆU DAO SIROMAŠNIMA: Penzionisani bankar ukrao 1,2 miliona evra sa računa bogatih klijenata!

Za malverzacije se saznalo tek po njegovom penzionisanju, kada su klijenti pokušali da podignu novac koji na štedne knjižice nikada nije bio uplaćen

KORNOJBURG - Penzionisani bankarski službenik (62) osuđen je juče u pokrajinskom sudu u Kornojburgu u Donjoj Austriji na tri godine zatvora zbog pronevere 1,2 miliona evra koje je prisvojio od svojih bogatih klijenata.

Za malverzacije se saznalo tek po njegovom penzionisanju, kada su klijenti pokušali >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da podignu novac koji na štedne knjižice nikada nije bio uplaćen. Naime, tri bogata klijenta su tokom devedesetih godina uplatila ukupno 1.355.000 evra na svoje knjižice. Bankarski službenik je uplate na knjižicama otkucao na pisaćoj mašini, kako ne bi pobudio sumnju klijenata, ali te uplate nikada nisu proknjižene.

Iako je priznao prevaru, muškarac je izjavio da se na taj način nije lično obogatio. On je objasnio da je samo želeo da pomogne siromašnijim klijentima, čijih imena više ne može da se seti.

Tužilaštvo je zaista pronašlo pisane tragove o tome da je službenik davao velike lične i besplatne pozajmice klijentima u nevolji, radi se o sumi od 180.000 evra. Ipak, najveći deo novca je, prema rečima tužioca, penzioner ipak potrošio za svoje potrebe, budući da službenici nisu mogli da pronađu preostalih 1,2 miliona evra.

Optuženi je prihvatio presudu na tri godine zatvora, od toga dve uslovno, ali ona nije pravosnažna jer se čeka potez tužilaštva koje ima pravo na žalbu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.