SDU: Smeniti direktorku Studija B

Izvor: B92, 26.Apr.2015, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDU: Smeniti direktorku Studija B

Socijaldemokratska unija (SDU) zatražila je od grada da hitno smeni direktorku Studija B Ivanu Vučičević zbog izveštavanja tog medija sa protesta opozicicije.

SDU je u pisanom saopštenju navela da izražava "najdublje gađenje" nad izveštavanjem pojedinih medija sa protesta, "pri čemu je u novinarskom besčašću prednjačila gradska televizija Studio B".

"Sramno je da se gradski javni servis u izveštaju sa jučerašnjeg protesta bavi time kakvim se automobilom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik Demokratske stranke i Izvršnog veća Vojvodine dovezao na skup, a ni jednom rečju ne pomene broj prisutnih građana i građanki, atmosferu, niti poruke i zahteve upućene sa protesta", navodi se u saopštenju.

Iz SDU su apelovali na novinare i tehničko osbolje, koji rade na gradskom javnom servisu, da se usprotive i zaustave dalju zloupotrebu i sunovrat intitucije koja je nekada bila pojam profesionalnog novinarstva u Srbiji.

"Takođe, apelujemo na novinarska udruženja da se najenergičnije ograde od ovakvog načina izveštavanja, i zaštite ugled profesije, koji se ubrzano vraća na nivo za koji smo naivno verovali da se, posle petooktobarskih promena, više nikada neće ponoviti", naveo je SDU.

U centru Beograda, na Trgu republike juče je Demokratska stranka (DS) organizovala protestni mitnig, koji se završio protestnom šetnjom do zgrade Vlade Srbije.

Mitingu su se priključili i opoziciona Nova stranka i stranka Zajedno za Srbiju.

Na protestu je predsednik DS-a Bojan Pajtić zatražio od premijera Aleksandra Vučića da podnese ostavku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.